• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
Tokat`ta Mekke`nin fethi kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneğinin (AGD) organize ettiği “Mekke`nin Fethi” etkinliği Hüseyin Akbaş Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşti.

Programa; Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu,  Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, AGD Tokat Şube Başkanı Hüseyin Reel, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Halep Merkez Camii İmam Hatibi Enes El Caid`in Kur`an tilaveti ile başlayan etkinlik konuşan AGD Tokat Şube Başkanı Hüseyin Reel, yılbaşı eğlencelerini eleştirdi. Müslümanların noel kutlamarına katılmaması gerektiğin, belirten Reel, "Gönülleri ve vicdanları en çok rahatsız eden şey; Müslüman bir memlekette, Müslümanların gayri Müslimlere kendilerini benzeterek onlar gibi yaşamaya çalışmaları ve hiç sıkılmadan onlar gibi hareket etmeleridir. Bu yılbaşı olayının kesinlikle bizim inancımızda ne yeri vardır, ne de bir önemi. Ancak görüyoruz ki halkı Müslüman olan bu memlekette, Hıristiyanlara ait olan ve onların yaşantısını gösteren bir gelenek olduğu için, Müslümanlara ne oluyor da, gayri Müslimleri taklit ediyorlar ve onlar gibi hareket ediyorlar.” dedi.

Düzenlenen programın son bölümünde, daha önce yapılan siyer sınavında Tokat genelinde ilk 5`e giren öğrenciler cumhuriyet altını ile ödüllendirildi. Siyer sınavı 1`incisi ise umreye gitmeye hak kazandı. Program, ilahi ve ezgi sanatçılarından Mustafa Koç ve ekibinin seslendirdikleri ilahiler ile son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir