• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
Mekke`nin Fethi Adana`da kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mekke`nin Fethi`nin 1384. yılını Türkiye`nin farklı noktalarında kutlayan Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Adana`da Menderes kapalı spor salonunda yaptığı Fetih etkinliği ile kutladı.

Program Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından açılış ve selamla konuşmasını AGD Adana şube başkanı Abdulaziz Kıranşal yaptı. Kıranşal Türkiye`nin 60 noktasında bu kutlamaları yaptıklarını söyledi.

Selamlama konuşmasının ardından Almanya`dan gelen Hafız Ali Ramazani salondaki binlerce insana Kur`an-ı Kerim ziyafeti sundu.

Savaşla değil, barışla gönüllere açılan kapı

Programa katılan (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, "Fetihlerle elde edilmiş bu topraklarda yine yılbaşı kutlaması denilen bir sapkınlık yaşanıyor. Şunu da belirmekten imtina etmeyiz, diğer peygamberler gibi Hz. İsa (as) da bir İslam peygamberidir. Hz İsa'nın (as) yolundan gitmek ancak Müslüman olmakla mümkündür.

Allah katında tek din vardır o da İslam dinidir. Birilerinin söylediği gibi üç büyük din, üç semavi din, üç İbrahim vesaire yok. Tek din var, tek İbrahimi din var o da İslam`dır. Elhamdülillah biz müslümanız. Biz inancımız gereği müslüman olsun ya da olmasın bütün insanların hak ve hukukunu gözetmekten sorumluyuz. Yeryüzünde insan gibi yaşamak her renkten, her ırktan ve her inançtan insanların hakkıdır." şeklinde konuştu.

Fetih, kapıları, kilitli kalpleri açmak demektir

Fetih kavramı üzerinde duran Turhan, "Mekke`nin Fethi`nin yeni bir yıldönümündeyiz. Fetih nedir? Fetih açmak demektir. Kilitleri, kilitli kalpleri açmak demektir. Fetih bütün sahte ilahlara ‘la ilahe` demektir. Fetih kula kulluğa hayır diyerek zalim ve diktatörlere, zulüm getiren ideolojilere hayır diyerek yürekleri alemlerin Rabbiyle buluşturmaktır. Allah`ın bir ismi de Fettah`tır. O mazluma yardım elini uzatan, kulların her türlü güçlük ve sıkıntılarını gideren ve kolaylaştırandır. Fettah, Hakk`a yönelen insanların kalbini imana açan, bütün zorlukları ortadan kaldıran, kudretiyle kullarına fetihler nasip eden, fethin kapılarını açan demektir." ifadelerini kullandı.

Program sinevizyon ve ilahi sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti. Son olarak yapılan duanın ardından program sona erdi.    (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir