• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
Mekke`nin fethi Hani`de kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mekke'nin feth edilişinin yıl dönümü, Hani İrşad Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İrşad-Der) Gürbüz Temsilciliği`nin Diyarbakır'ın Hani ilçesinde  düzenlediği programla kutlandı.

Gürbüz İrşad-Der Temsilciliği`nde yoğun katılımla düzenlenen program, dernek gönüllüsü Abdullah Göğercin`in Kuran`ı Kerim tilaveti ile başladı.

Günün anlam ve önemine dair konuşan Gürbüz İrşad-Der Başkanı Nihat Çam, fetihten önce Mekke`de Müslüman olmanın ne anlama geldiğinin bilinmesi gerektiğini belirtti.

İlk Müslümanların, dinden dönmeleri için çeşitli baskılara maruz kaldığını ve zorlu işkencelerden geçirildiğini kaydeden Çam, “Bilal-i Habeş`in Mekke çöllerinde nasıl kavrulduğunu, Habbat b. Eret'in vücudunun kızgın demirlerle nasıl dağlandığını, Zeyd b. Desine ile Hubeyb b. Ady'nin darağaçlarındaki şehadetini, Dar'ul Erkam'da yapılan iman sohbetlerini, Mushab b. Ümeyr'in Habeşistan ve Medine hicretini bir kez daha anlamalıyız.” dedi.

Hz. Muhammed ve ashabının Mekke fethi sırasındaki izzetli duruşundan herkesin ders alması tavsiyesinde bulunan Çam, “Fetih, küfür kalelerinin İslam`a açılması olduğu kadar, gönül kapılarının İslam`a açılması, Allah`a kul etme eyleminin zaferle sonuçlanmasıdır. Fetih, işgal etmek değil, her şeyi sahibine iade etmektir. Bugün de Mescid-i Aksa`mız, Kudüs`ümüz yeni Selahattinlerini fethe çağırıyor. Irak, Afganistan, Mısır ve diğer İslam ülkeleri yeni fetihler bekliyor. Bizler de üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirirsek, Rabbimiz bize Mekke'nin Fethi gibi nice günler yaşatacaktır.” şeklinde konuştu.

Mekke`nin fethi programı, okunan duanın ardından yapılan ikramlarla sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir