• DOLAR 32.576
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2438.71
  • ...
Batman`da Mekke`nin Fethi konulu konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Batman Şubesi, Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda "Savaş değil, barışla gönüllere açılan kapı” konulu Mekke-i Mükerreme`nin Fetih Yıldönümü münasebetiyle bir konferans düzenledi. Programa; siyasi parti ve STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, AGD Batman Şubesinin tanıtım sinevizyonu gösterimi ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, 81 il ve 600 noktada Mekke'nin fethinin programının kutlandığını söyledi. 

“Tek hak din var, o da İslam`dır”

Fetihlerle elde edilmiş topraklarda ahlaki yozlaşmaya dikkat çeken Özkan, “Birilerinin söylediği gibi 3 büyük din, 3 semavi din ve 3 İbrahimi din yoktur. Tek hak din var, tek İbrahimi din var ve o da İslam`dır. Şimdi bu coğrafyada 300 yıldır İslam`a, kimliğimize, değerlerimize karşı yürütülen bir kültür savaşı var. 300 yıldır bu toprakların çocuklarına ‘insan insanın kurdudur` diyen batının ürettiği paradigmalar sistemli bir şekilde çıkış yolu olarak dayatılmaya çalışılıyor. Tertemiz zihinlere yaptıkları yüklemelerle bireyselliği ön plana çıkarttılar, aile hızla çözüldü, hedonist ve konformist bir nesil oluştu. Sekülerizmi, pozivitizmi merkeze aldılar, ahlak ve maneviyattan yoksun bir nesil oluştu.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Mekke`nin Fethini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra küçük çocuklardan oluşan grup, Kur'an-ı Kerim, ilahi, hadis ve dua okudu.

Programa konuşmacı olarak katılan Kozluk Müftüsü Zeynel Abidin Çınar, Mekke`nin Fethi konulu bir konuşma yaptı. Gençliğin içinde bulunduğu durumu da değinen Çınar, “Aşırı derecede memleketimizde gençlerimiz arasında Avrupa`ya karşı bir hayranlık var. ABD`ye karşı bir hayranlık var. Batıya karşı bir hayranlık var. Öncelikle bunları bir irdeleyelim. Bunların yaptıklarıyla, Müslümanların yaptıkları birbirlerine benziyor mu? Yani Müslümanların fetihleriyle bugün ABD`nin gelişmesi birbirine benziyor mu? Bunu irdelemeden bir sonuca çıkmayız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Siyer-i Nebi sınavına katılan öğrencilere ödülleri verildi. Programın sonunda ise, katılımcılara umre ödüllü sürpriz hediyeler ve çekilişler yapıldı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir