• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...
`PKK, küresel emperyalizmin bölge temsilciliğini üstlenmiştir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`nin Cizre`de HÜDA PAR üyeleri ve dindar kişileri hedef alan katliam girişimine tepkiler gelmeye devam ediyor. Adana İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu, yaptığı yazılı basın açıklaması ile PKK`nin Müslümanları hedef alan saldırısını telin ederken bu çetenin bölgede küresel emperyalizmin temsilciliğini yaptığı belirtildi.

PKK`nin DNA`sında İslam`a düşmanlık yattığı vurgulanan açıklamada “Şüphesiz ki 80`lardan günümüze gelen Marksist ve Leninist bir pratiğe sahip PKK`nin temel argümanlarından birisi dinsel ve geleneksel kültürün halkları pasifize ettiği safsatasıdır. Bunu gerek örgütün ilk kongresinde ve Kürdistan Devriminin Yolu adlı ilk kitabında açıkça görmekteyiz. PKK`nin bu sapkın düşüncesinin sadece teorikte kalmadığını, bölgede ciddi bir manada pratiğe döküldüğünü, yüzlerce mollanın, imamın ve dindar gençlerin şehit edilmesiyle görüyor ve biliyoruz.” ifadeleri dikkat çekti.

“PKK, geçmişin karanlık dünyasından beslenmekte”

PKK`nin üstlendiği misyonuna da değinilen açıklamada, “6-7 Ekim olayları akabinde gerçekleşen Cizre saldırılarıyla görüldü ki PKK; yine geçmişin karanlık dünyasından beslenmekte, küresel emperyalizmin bölge temsilciliğini üstlenmektedir.

Şu belirtilmelidir ki PKK, 65 yaşında bir pir-i faniyi şehit edecek kadar alçalmış ve zalimleşmiştir. Öte yandan hamile bir kadını ve çocuklarını tarayacak kadar insanlıktan soyutlanmıştır. Diğer yandan Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun Cizre`de meydana gelen olaylara ilişkin 30 saat sonra tepki vermesi de ayrıca düşündürücü bir vakıadır.”denildi.

“Halkımız sosyalizmin öğretisine her zaman yabancı kalacaktır”

Müslüman halkın PKK`nin gerçek yüzünü görmesi gerektiği belirtilen açıklamanın sonunda, “PKK şunu iyice bilsin ki;  bölgenin toplumsal psikolojisi, İslam`la hemhal olmuş ve kökleri kadim bir geleneğe mensup olmuş bu halk, sosyalizmin değer öğretisine her zaman yabancı kalacaktır. Tarihin kapıları aralandığında görülecektir ki Müslüman halk, kesinlikle nasyonal ırkçı bir düşünceye sahip olmamış, varlığını inancın potasında eritmiştir.

Son olarak bu bölgenin düşmanlarına karşı meşru bir mücadele veren bu toprakların yiğit evlatlarına selam olsun. Şehidin kanı ezilen, sömürülen, parçalanmaya maruz kalan aziz İslam toplumunun direnişine ve dirilişine vesile olsun.” denilerek açıklama sonlandırıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir