• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Kocaeli`de Mekke`nin Fethi coşkuyla kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kocaeli Şubesi, yoğun katılımlı Mekke'nin Fethi programı gerçekleştirdi. Mehteran gösterisiyle başlayan kutlamalar Kur'an Okuma Dünya İkincisi Hafız Adem Bilir ve Kuran Okuma Türkiye Birincisi Hafız Fatih Bilir`in Kuran tilaveti ile devam etti. Kuran tilaveti verildikten sonra Mekke`nin Fethi`nin canlandırıldığı bir tiyatro gösterisi düzenlendi.

Katılım yoğundu
çok sayıda siyasi parti temsilcisinin de katıldığı program, AGD Kocaeli Şubesi öncülüğünde bu yıl 16'cı oldu.  programa katılım oldukça yüksek oldu. Yoğun kar yağışına aldırış etmeyen katılımcıların bir kısmı halk otobüsleriyle kimisi de kendi araçlarıyla kutlamaların yapıldığı Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonuna gelirken kimisi de şehrin belli bölgelerinden kaldırılan otobüslerle kutlamalara katıldı. Kutlamaların yapıldığı salona Şeyh Sait ve Ömer Muhtar gibi İslam Dünyasının dini önderlerinin sözlerinin yazılı olduğu pankartlar salona asıldı.

 "Yılbaşı sapkınlıkları yaşanıyor"
Konuşmasını yapmak için kürsüye gelen AGD Kocaeli Şube Başkanı Samet Gürsoy, “Mekke`nin Fethinin yeni bir yıldönümünü kutladıklarını hatırlatarak ,"Önümüzdeki günlerde Mevlit Kandilini kutlayacağız. Yeryüzünün şuan en çok Hz. Muhammed`in ahlakına ihtiyacı vardır" dedi. 

 Kutlanan yılbaşı kutlamalarına da değinen Gürsoy, “Fetihlerle elde edilmiş bu topraklarda günümüzde yılbaşı kutlamaları diye sapkınlıklar yaşanıyor. Alkolün tavan yaptığı bir kutlamanın hiçbir masumluğu olamadığı gibi kardeşliğe katkısı olmayan kutlamaların ne faydası olur. Biz bu kutlamalara karşıyız. Bu Hıristiyanların kutsalıdır kimsenin kutsalını hor görmüyoruz. Çünkü diğer peygamberler olduğu gibi Hz. İsa`da bir İslam Peygamberidir. Tek hak din tek İbrahimi din vardır o da İslam`dır. Biz Müslüman`ız. İnancı olsun olmasın hak hukukunu gözetmek zorundayız. Bu coğrafyada 300 yıldır kültürümüze karşı bir savaş vardır. Bu gece binlerce gencimizin kanına girecekler. Belki ilk defa alkolle tanışacak gençler olacak” şeklinde konuşmasına devam etti.

 Bu gece dua edelim
Programa konuşmacı olarak katılan AGD yöneticisi Nihat Altıparmak ise Sezai Karakoç, Mehmet Akif Ersoy gibi şairlerin sözlerini ve şiirlerini okudu. Altıparmak, programa katılanlara seslenerek, ‘Biz Avrupalı mıyız? Asyalı mıyız?` diye sorarak ardından, ‘Avrupalı olmama şerefimiz var” dedi

Ardından yaptığı konuşmada Altıparmak, günümüzdeki politikaları eleştirdi. Altıparmak, “Günümüzde kişi başlına 20 litre içki düşüyor. Ama bunların sonu gelecek. Bu gece dua edelim. Bu milletin ifsadına müsaade etmeyelim dualarımızla buna engel olalım gece namazlarına kalkalım namazlarımızla buna engel olalım. Siz bu milletin maftahısınız sizleri kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

 Program sonun da çekiliş ile üç kişiye umre ödülü kazandı. (Enes Çetin /Ersin Şahin- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir