• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
'Kimin ve neyin yeni yılını kutluyoruz?'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkan Yardımcısı, Basın Sözcüsü ve Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı, Menduh Çakar'ın yeni yıl kutlama mesajlarını konu alan bir açıklamada bulundu.

Çakar açıklamasında, "Kimin ve neyin yeni yılını kutluyoruz" diye sorarak, "Kimin yeni yılını kutlayacağız? Bilen varsa buna açıklık getirsin? İşsizlik sorunu mu bitti, taşeron işçiler kadrolu olup sendikalı mı oldular, kadına şiddet mi bitti? Neyi kutluyoruz? Bölgemize huzur ve refah mı geldi?" sorularını sordu.

Açıklamasında siyasetçilere de göndermede bulunan Çalak, "Bizim siyasetçiler yeni yılı kutlamasın da kimler kutlasın. Yaşam herkes için geriye giderken toplumsal sorunlar dağ gibi büyürken siyasetçilerimiz hep kazandı! Sırtımızdan kazandıklarının coşkusunu bizlerle (yaşamın bütün zorluklarını sırtında taşıyanlarla) paylaşmak bizi de coşturmak istiyorlar." dedi.
 

Bir yılın daha gerizde bırakıldığını ifade eden Çakar, "Bu yıl içinde cumhurbaşkanlığı seçimi, yerel seçimler yapıldı. Bu süreç içinde siyasete yakın duranlar koltuğunu kaptı, ceplerini doldurmaya, yandaşlarına yaranmaya çalıştı." şeklinde açıklamasına devam etti.

Asıl sorunların unutulduğuna dikkat çeken Çakar, "Gündemler seçimlerle geçerken toplumsal sorunlarımız; işsizlik sorunu, yoksulluk sorunu, kadın, gençlik, çevre sorunu yerinde durmaya unutulmaya gitti. Siyasetçilerimiz bizim adımıza, bizatihi bizleri sömürüyorlar. Kendi keyiflerini, belirli günlerde (yılbaşında 8 Martlarda, 21 Martlarda 1 Mayısta analar - babalar gününde) aramıza katılıp bizi sevindiriyorlar. Bizde, yeni yılla giderken siyasetin bütün yükünü sırtında taşıyan halkımızın yeni yılını kutluyor, gözlerini açmalarını, bunları iyi tanımalarını kimin yanında, kimin sırtlarında yaşadıklarını görmelerini istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Çakar son olarak, "Yeni yılda çevreye duyarlı, topluma duyarlı, emeğe duyarlı kısacası insanlığa duyarlı talana ve sömürüye karşı yeni bir yapılanmanın ortaya çıkacağı bir yıl olması dileğiyle bu düşünce ve bilinçte olan duyarlı halkımızın yeni yılını kutluyorum." ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir