• DOLAR 32.595
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2505.231
  • ...
Fetih programına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinin düzenlediği Mekke`nin Fethi programına, öğrenciler ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Televizyon programcısı Sertaç Tekdal, yılbaşının Müslümanların bünyesine uymayan yabancı bir anlayış olduğunu söyledi.

Okulun spor salonunda düzenlen program, Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ve daha sonra Mekke`nin fethi ile ilgili sinevizyon gösterisi ile devam etti.

“Yılbaşı, manevi bünyemize uymayan yabancı bir anlayıştır”

Mekke`nin fethi ile ilgili kısa bir konuşma yapan TV yapımcısı Sertaç Tekdal, Müslümanların asıl takvimi hicri iken taklit ile miladi takvimin esas aldığını ifade etti.

Müslümanların Hicri takvimi, batılıların ise Miladi takvimi esas aldığını söyleyen Tekdal “İnsanın hayatından geçen her yıl, bir MİLAT mı yoksa HİCRET midir? ‘Ömrümden bir yıl daha geçti, yeniden doğdum` duygusuna mı kapılmalıdır? Yoksa ‘Ömrümden bir yıl geçti. Hicret ediyorum, göçüp gitmekteyim` inancına mı sahip olmalıdır. Yılbaşı kutlamaları, manevi bünyemize uymayan yabancı bir anlayıştır.” dedi.

“Hicret olmadan fetih olmuyor”

Tekdal, dünyanın merkezi Kâbe`nin tevhidin sembolü olduğunu ve bugün Kâbe de putlar olmadığını ama maalesef hâkim olan anlayışın, Allah ve din düşmanları olan batı ve ABD`ye alet olduğunu söyledi.

Medine`yi inşa edenin Hicret olduğunu dile getiren Tekdal, “Medine inşa edilmeden Fetih gerçekleşmemiştir. Ancak Medine'yi inşa eden de Hicret'tir. Fetih, 8 sene önce vatanlarını, evlerini barklarını, bütün servetlerini bırakarak, Allah için Hicretin neticesidir. Demek ki Hicret olmadan fetih olmuyor. Allah için zevkinizi, keyfinizi, nefsinizi, nefsinizin arzularını terk eder, hicret ederseniz, manevi fetihlere ulaşabilirsiniz. Hicret, insanın en çok sevdiği şeyleri ve kişileri, Mekke kadar kıymetli olsa bile Allah için terk edebilmektir.” şeklinde konuştu.

Tekdal`ın konuşmasının ardından seslendirilen ilahilerden sonra program sona erdi. (Ali Adiyaman / Emrah Deniz- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir