• DOLAR 32.59
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2494.421
  • ...
“Mekke`nin Fethi mazlumların, ezilmişlerin fethidir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul`da Anadolu Yakasında yaptığı faaliyetlerle tanınan Semere Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Semere-Der), Sancaktepe Mustafa Öncel Kültür Merkezi`nde Mekke`nin Fethi etkinliği düzenledi. Programa katılımın yoğunluğu göze çarparken, salon girişinde kurulan stant ile Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen ‘Umre Ödüllü Siyer Sınavı` için başvurular kabul edildi.

Etkinlik Gökhan Laçin`in Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra sahne alan Grup Özlem sanatçıları, Mekke`nin Fethi üzerine eserler seslendirdi. Program, Semere-Der Başkanı Cengiz Kurtaran`ın açılış ve selamlama konuşması ile devam etti.  

“Fetihlerin başlangıcı Mekke`nin fethidir”

Programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, Mekke`nin fethinin önemine değinerek, “Fetihlerin başlangıcı Mekke`nin fethidir. Allah Kur`an`ın indiği kutlu beldeyi necis müşriklerin elinde bırakmayacaktı. Putperestlere bırakmayacaktı, Resulünü Mekke`den kovan müşrikleri elbette O Resulün eliyle rezil edecek ve o kutlu beldeyi feth ettirecekti. Mekke`nin fethi muhacirlerin, Müslümanların en büyük arzusu idi. Ve 8 yıl süren bir hasretti. Allah bu hasreti fetih ile sonuçlandırdı. Dünyanın hiçbir şehri Mekke gibi fetih edilmemiştir. Allah Resulü kan dökülmesin diye hatta müşrikleri bile incitmeden o kutlu beldeyi fetih etti.

Fetih deyince hepimizin aklına farklı farklı başka anlamlar gelebilir ama beni çok düşündürür. Allah Resulünün Mekke`ye girdiği an en önemli andır. Namazda secdede üzerinde iken O`nun üzerine işkembe atanlara, ona işkence edenlere,  memleketinden kovanların olduğu şehri fetih ediyor. Acaba biz olsaydık nasıl bir hava ve gurur ile girerdik? Ama Allah`ın Resulü devesinin üzerinde başını eğmiş dualarla, zikirlerle, Allah`a hamdu sena ederek girdi Mekke`ye, tevazu ile girdi böbürlenmedi, gururlanmadı.” şeklinde konuştu.

“Mekke`nin fethi mazlumların, ezilmişlerin fethidir”

Tarih boyunca İslam Davasının Mustazafların omuzları üzerinde yükseldiğine dikkat çeken Göktaş, “Bir diğer önemli konu ise Mekke fetih edilirken Hz. Peygamberin devesinin arkasında Usame Bin Zeyd vardı. Hasan varken, Hüseyin varken, Ali varken, Ebubekir varken Allah Resulü bir kölenin oğlunu Zeyd Bin Harise`nin oğlunu devesinin hemen arkasında tutması, basit bir protokol meselesi değildir. Bir İslam inkılabıdır. Çünkü bu fetih kölelerin, gariplerin, ezilmişlerin fethiydi. Mekke`den mazlumca çıkarılan muhacirlerin fethiydi. Nitekim bunun devamında vefatının hemen öncesinde İslam ordularının başına yine bir kölenin oğlu olan Usame Bin Zeyd`i getirdi. Bu din Mustazaflarla başladı. Ezilmişler ile başladı İslam. Allah`ın izniyle bugün bu coğrafyada yaşayan Mustazaflar da Allah`ın dinini yayacak kişilerdir.” diyerek sözlerini noktaladı.

Program, Yusuf Tutak`ın yaptığı dua ile sona erdi. (M.Erkan Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir