• DOLAR 32.509
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2431.494
  • ...

Diyarbakır valisi Hüseyin Aksoy’un da katılarak başkanlık ettiği Tekstilkent Değerlendirme Toplantısı bu gün Valilik Toplantı salonunda geniş bir katılımla düzenlenendi.

Toplantıya, Vali Aksoy’un yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun,  Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Güneydoğu Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği (GÜNTİAD) Başkanı İhsan Oğurlu ve ilgili kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantıda bir açılış konuşmasını yapan Vali Aksoy, Diyarbakır’da kurulması ön görülen ve daha öncesinde belirli çalışmaları gerçekleştirilen tekstilkent ile ilgili değerlendirme yaptı.

Diyarbakır’daki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu söyleyen Vali Aksoy, istihdama yönelik yürütülecek olan çalışmaların büyük önem taşıdığını belirterek, bu amaçla Diyarbakır genelinde 2012 yılında yapılmış olan çalışmalarda özellikle tekstil sektöründe 120 firmanın faaliyette bulunduğu ve bunların 2600 civarında kişiyi istihdam ettiği söyledi.

Vali Aksoy, “2012 yılında uygulanan teşvik sistemi kapsamında Diyarbakır’ın da 6. Bölge olarak belirlenmesi nedeniyle başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin diğer bölgelerinde tekstil işiyle uğraşan firmaların bölgemize yönelmeleri söz konusu oldu. Bu amaçla bölgemizde özellikle tekstil konusunda çalışma yapılabilecek organize sanayi bölgesi ile ilgili çalışmalar başlatıldı ve belirli bir noktaya gelindi.” ifadelerini kullandı.

Özellikle tekstil ile ilgili olarak Güneydoğu Tekstil Sanayi İş adamları Derneğinin, Büyükşehir Belediyesinin, Kalkınma Ajansı ve Ticaret ve Sanayi Odasının başta olmak üzere belirli kurum ve kuruluşlarımızla işbirliğinin önemli olduğunu ve bugüne kadar işbirliği içerisinde önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini belirten Vali Aksoy konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün burada bugüne kadar yapılan çalışmalarımızı gözden geçirmek varsa bir aksaklık bunu gidermek adına neler yapabileceğimizi konuşmak adına bir aradayız. Öncelikle davetimize iştirak eden bütün katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Tekstil organize sanayi bölgemizin Diyarbakır’ımız için önemli bir yatırım olacağını değerlendiriyoruz ve bugüne kadar yapılan çalışmalar da emeği geçen bütün kişi ve kuruluşlara da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. – İLKHA