• DOLAR 32.433
  • EURO 34.462
  • ALTIN 2486.955
  • ...
PKK`ci Çeteler Diri Diri Yakmak İstediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İki çocuğuyla birlikte yaşadığı dehşeti anlatan Deniz Gözüngü, "Evi ateşe veren saldırganlar içeri girdiğinde çocuğumla banyoya gizlendim. Yanan giysilerimizi banyoda su dökerek söndürdüm. Evi kurşun yağmuruna tuttular. Eşim sürekli bana, 'Sabret seni kurtarmaya geleceğiz' diyordu. 4 saat sonra eşim arkadaşlarıyla gelerek gizlendiğimiz banyonun duvarını kırdı. Balyozla banyo duvarında bir kişinin geçeceği kadar delik açıldı. Kırılan banyonun duvarından çıkıp kurtulduk" dedi.

EŞYALARI YAĞMALADILAR

Eşyalarının yağmalandığını anlatan Gözüngü, "Tek suçumuz Müslüman olmak mı? Biz onlara ne yaptık da bize bu zulmü yaptılar? Bu kış günü ailece perişan olduk. Allah'tan bulsunlar" ifadelerini kullandı. Eşi Şemsettin Gözüngü de "Kırdığımız banyo duvarındaki delikten hamile eşimi zorlukla çıkarabildik. Allah'tan ikisine de zarar gelmedi" diye konuştu.

HAMİLE KADINI EVİ VE İKİ ÇOCUĞUYLA ATEŞE VERDİLER

Vahdet Ankara Haber Müdürü Erol Metin Cizre'de PKKlılann saldırısına uğrayan Hüda-Par üyeleriyle evlerinde görüştü. Etraftaki silahlı insanlar ilçeyi tedirgin ediyor.

PKK'lılann ateşe verdiği evde 2 çocuğuyla diri diri yanmaktan son anda kurtanlan 7 aylık hamile Deniz Gözüngü, "Evimizi kurşun yağmuruna tutup, yaktılar" dedi.

ŞIRNAK Cizre'de 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylardan sonra HüdaPar üyeleri tedirginlik içerisinde. Sürekli PKK üyelerince saldın yapılacağı yönünde duyumlar aldıklanm belirtiyorlar. Etrafta halen silahlı kişilerin dolaştığı, yüksek damlarda konuşlandıktan, zaman zaman havaya taciz ateşi açıldığını söylüyorlar.

KUR'AN KURSUNA KURŞUN

Hüda-Par üyelerinin evlerindeki yoğun kurşun izleri dikkat çekiyor. Bir ev tamamen yakılmış durumda.
Kur'an kursu da hedef alman yerler arasında. Hüda-Parlılar, güvenlik güçlerinin ancak 8 saat sonra olaylara müdahale ettiğini dile getiriyorlar.

SON ANDA KURTARILDI

PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensuplannca ateşe verilen evlerinde 6 ve 2 yaşlanndaki 2 çocuğuyla birlikte diri diri yanmaktan son anda kurtanlan 7 aylık hamile Deniz Gözüngü'nün, misafirlikteki eşi Şemsettin Gözüngü'yü aradığı cep telefonu bile yanmış. Şemsettin Gözüngü, saldırganlann önce eve uzun namlulu silahlarla ateş ettiğini söyledi.

'ÇAKMAĞI GETİR' YAKALIM

Ardından saldırganlann hamile eşi ve 2 çocuğunun çıkışını engellemek amacıyla salona molotof attıklannı ifade eden Gözüngü, "Sonrasında odalan çakmakla yaktıklannı, kendisini banyoya kilitleyen eşi Deniz Gözüngü'nün saldırganlardan birinin "Çakmağı getir bütün odalan yakalım" dediğini duyduğunu, banyo duvannda delik açarak 7 aylık hamile eşini ve 2 çocuğunu kurtardıklannı aktardı. Evi kurşun yağmuruna tutulan Şemsettin Gözüngü'nün amcasının oğlu Halis Gözüngü de evlerine saldın olduğu vakitte uyuduklanm belirtti. (Vahdet Gazetesi)

Bu haberler de ilginizi çekebilir