• DOLAR 32.57
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2423.18
  • ...
Tek gayemiz Müslümanların vahdetidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi İran`ın başkenti Tahran`da bulunan, Uluslararası yayın kuruluşu İslam Cumhuriyeti Radyo-Televizyon Kurumu, Batman`a gelerek Âlimler ve Medreseler Birliği-Yekîtiya Aliman û Medreseyan (İTTİHAD) Başkanı Molla Enver Kılıçarslan ile hem çalışmaları hakkında hem de ümmetin güncel sorunu tekfircilik üzerine bir belgesel çekim yaptı.

İTTİHAD Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, İran İslam Cumhuriyeti Radyo-Televizyon Kurumu yetkilisi Seyyid Muhammedi ile yaptığı röportajda çalışmaları hakkında bilgiler vererek, medreselerinin bölgede ve Türkiye`nin birçok ilinde faaliyetlerinin olduğunu belirtti.  

“İfsada karşı tüm gücümüzle çalışıyoruz”  

Kendisi gibi İTTİHAD`a üye olan âlimlerle birlikte İslam`a ve ilme hizmet ettiklerini söyleyen Kılıçarslan, “Milletin batıl fikirlere meyletmemeleri için bizim çalışmalarımız var, medreselerimiz var. Biz bu medreselerde âlimleri yetiştiriyoruz. Şuanda 2 bin civarında öğrencimiz var. Bunların çoğu kadın öğrencilerdir. Bizim memleketimizde doğru dürüst Arapça bilen kadın yoktu. Malumunuz ehli-i küfür de, kadın üzerinde çok oyunlar oynuyor. Kadınlar üzerinden bu milleti felakete götürüyorlar. Hıristiyanlar, Yahudiler, Komünistler ve Kemalistler olsun hep kadını ideolojilerine alet olarak kullanıyorlar. Gençlerimizi felakete götürmek için var güçleriyle çalışıyorlar. Biz de bu ifsada karşı tüm gücümüzle; ilimle, medreseler açmakla ve gençlerle ilgilenmekle mücadele ediyoruz.” dedi.

“Milleti İslam`dan uzaklaştırmak için var güçleriyle çalışıyorlar”

Bölgedeki en büyük tehlikenin komünizm olduğuna dikkat çeken İTTİHAD Başkanı Kılıçarslan, “Komünizm tehlikesi; Türkiye Kürdistan`ın da, Suriye, İran ve Irak Kürdistan`ında da vardır. Buralara komünizmin düşüncesini yaymaya çalışıyorlar. Bunların arkasında da Yahudiler, ABD ve batılı güçler vardır. Bunlar bu milleti İslam`dan uzaklaştırmak için var güçleriyle çalışıyorlar. Cumhuriyetin ilk dönemlerinde dahi milletimiz ve âlimlerimiz ahlaklarını ve kültürlerini terk etmediler. Kur`an ile sünnet ile amel ettiler. Ama son dönemlerde çoğu gençlerimizi ve kızlarımızı hayâdan, terbiyeden ve İslam`dan uzaklaştırdılar. Dolayısıyla bizler de bu gençlerin İslam`dan uzaklaşmaması için mücadele veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Tekfircilikle ilgili de konuşan Kılıçarslan, herkesi tekfir etmenin çok büyük bir yanlış olduğunu söyledi. Tekfir edilerek Müslümanların öldürüldüklerini ifade eden Kılıçarslan, tekfirciliğin aşırılık olduğunu ve İslam`da ise aşırılığın olmadığını vurguladı.

“Aşırılık insanı sırat-ı müstakimden uzaklaştırıyor”

İslam`da tekfir ederek Müslüman kanı dökmenin haram olduğunu vurgulayan Kılıçarslan, tekfirciliğin ümmet için en büyük tehlike olduğunun altını çizdi. Kılıçarslan, “Peygamberimiz bir hadis-i şerifinde, ‘Dikkat edin, dinde aşırılığa gitmeyin ve aşırı hareket etmeyin. Sizden öncekiler aşırılık ile dinden çıktılar, helak oldular ve delalete düştüler.` diye buyuruyor. Aşırılık insanı sıratı müstakimden uzaklaştırıyor. Mümkün olduğu kadar bu aşırılıktan kendimizi koruyalım ve bizler elimizden geldiği kadar bu görevi yapmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Tek gayemiz Müslümanların vahdetidir”

Son olarak İslam âleminin birlik ve beraberliğinin sağlanması için tüm Müslümanlara çağrıda bulunan Molla Enver Kılıçarslan şunları söyledi: “Bizim tek gayemiz Müslümanların vahdetidir. Müslümanların arasındaki bu fitne, bu öldürmeler ve bu ihtilaflar bizler için büyük bir yaradır. Ne Yahudiler ve ne de Hıristiyanlar dinleri farklı olmasına rağmen kendi aralarında ihtilafa düşmüyorlar. Bizim Allah`ımız bir, Peygamberimiz bir, Kitabımız bir ve Kıblemiz bir olmasına rağmen aramızda ihtilaflar var. Bizler Yahudi ve Hıristiyanların bu oyunlarına gelmemiz gerekir. Allah-u Teâlâ bizleri kendi kitabından, Resulullah`ın (sav) sünnetinden ve ehli beytin yolundan ayırmasın. Allah-u Teâlâ Müslümanlar arasında vahdeti sağlasın.” (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir