• DOLAR 32.549
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.423
  • ...
Morbid Obez Hasta Takip Komisyon Toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Murat Koç’un başkanlığında yapılan Morbid Obez Hasta Takip Komisyonu 2014 yılı 2’inci toplantısı, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinden ve Halk Sağlığı Müdürlüğünden yetkililer katılımıyla bu gün yapıldı.

Murat Koç’un bir açılış konuşması yaptığı toplantıda, Obezite ile etkin şekilde mücadele etmenin en önemli sebebinin; obezitenin zemin hazırladığı kalp–damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon ve kas-iskelet sistemi hastalıklarının görülme sıklığını en aza indirgemek olduğunu söyledi.

Koç, “Morbid obez hastalarında “sağlık riski açısından öncelikli olanlarının” tedavilerinin yapılarak topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılmalarını amaçlıyoruz. Bu amaçla,  Müdürlüğümüz koordinasyonunda aile hekimi, endokrinolog/dâhiliye uzmanı, evde bakım hizmetleri, psikiyatrist ve diyetisyen’ den oluşan bir ekip tarafından, hastalar evinde ziyaret edilecek, gerek görüldüğü takdirde sağlık kuruluşunda tedavi edilmeleri sağlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

2014 yılı Morbid Obez hasta verilerinin değerlendirildiği toplantı, alınan bazı yeni kararlar ile  sona erdi.  – İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir