• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
Çadırda ölen Suriyeli bebek için basın açıklaması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki savaş nedeniyle Adana’ya sığınan Suriyelilerin dramı bitmek bilmiyor. Kış mevsiminin kendini iyice hissettirdiği şu günlerde kimi aileler kendi imkanları ile kiralık ev bularak barınırken kimisi ise boş arsalarda kurdukları derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor.

“Bebeği soğuktan ölen aile ziyaret edildi”

Kış şartlarında Suriyelilerin dramlarına dikkat çekmek için Yüreğir ilçesine bağlı Koza Mahallesi’ndeki çadırları ziyaret eden Gökkuşağı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları, buradaki çadırlardan birinde yaşam mücadelesi verirken soğuk sebebiyle hastalanarak ölen Suriyeli Yasmin bebeğin ailesini ziyaret etti.

Ziyarette, ailenin sorunlarını dinleyen dernek yetkilileri, “Buradaki ailelerin sıkıntılarını elimizden geldiğince gidermeye ve gerekli kamu kurum ve kuruşlara bildirmeye çalışacağız.” diyerek Suriyeli ailelerin yanlarında olacaklarını dile getirdi.

“Yasmin soğuktan dolayı öldü”

Yasmin bebeğin anne ve babasına başsağlığı dileyen dernek yetkilileri, aile ile bir süre sohbet etti. Bebeğin annesi Şadiye Halef, bebeğini ölmeden önce hastaneye götürdüğünü ancak doktorların bebeği tedavi etmediğini ileri sürdü. Bir buçuk aylık Yasmin bebeğin soğuktan dolayı hayatını kaybettiğini dile getiren Halef yetkililere seslenerek, “Suriye’de kardeşlerimiz bombalardan dolayı ölürken biz burada soğuktan ölüyoruz” diyerek sitem etti, yetkililerden yardım istedi.

Yasmin bebek için Valilik önünde basın açıklaması yapıldı

Gökkuşağı Derneği daha sonra Adana Valiliği önüne giderek basın açıklaması yaptı. Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Sema Taş, bir buçuk aylık Yasmin bebeğin ölümü ile bütün insanlığın sarsılması gerekirken, tepkisiz ve umursamaz davrandığını söyledi.

Suriyeli sığınmacılar için yetkili kurumlardan yardım talep ettiklerini ancak hiçbir sonuç alamadıklarını belirten Taş, çadırlarda süt parası bulamayan annelerin olduğunu, çocukların ise üzerlerinde giysilerin olmadığını ifade etti.  

Taş, “Mağduriyetin büyüklüğü bizi aciz bırakıyor. Buradaki durumu belediyelere ve Kızılay’a ilettik fakat hiçbir sonuç alamadık. Her gelişimizde süt parası bulamayan anneler, ayağı yalın çocuklar, cami tuvaletlerinde banyo yapmak zorunda kalan insanlarla karşılaştık” diye belirtti.

“Zerrelerin hesaba katılacağı hesap gününden, geçmek için, bugünden hesabımızı iyi yapmamız gerekiyor” diyen Taş, “Bu çadırlarda ve izbe evlerde mağdur, muhtaç halde yaşayan Suriyeli kardeşlerimize karşı tarihi sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından dernek yetkililerinden 3 kişi, konuyla ilgili Adana Valisi Mustafa Büyük ile görüşmek üzere valilik binasına gitti. Topluluk ise sessizce dağıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir