• DOLAR 32.551
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2425.675
  • ...
Saadet Partisi il başkanından Yılbaşı ve Fetih açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi Gik Üyesi ve Diyarbakır il Başkanı Fesih Bozan bu yaptığı bir basın açıklamasıyla Mekke`nin Fetih yıldönümünü kutlarken, bu akşam girilecek 2015 yılı münasebetiyle yapılan yılbaşı kutlamalarının Müslümanlara yakışmayan bir kutlama olduğunu ve bu tür ortamlardan uzak durulması gerektiğini söyledi.

 Açıklamasının başında Mekke`nin Fetih yıldönümü münasebetiyle her yıl Müslümanların 1 Ocak tarihini Fetih günü olarak kutladığını belirten Bozan, İslam ve Müslümanların Fetih anlayışına vurgu yaptı.

“İslam`da Fetihler, zulüm altında yaşayan insanları kurtarmak ve yaşatmak için yapıldı”

İslam`daki Fetihlerin, bugünkü Küresel Güçlerin işgal ettiği ülkeleri yıkıp yakmaya, çocuk, kadın, ihtiyar demeden öldüren bir anlayışla ifade edilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Bozan, Fethin, şehirlerin ve ülkelerin kapılarını, Allah`ın mesajını yaymak amacıyla İslâm`a açıp, İslâm idaresi altına almak olduğunu söyledi.

Bozan, “Fetih, zulüm altında yaşayan insanları, fiziki ve ruhi olarak bulundukları baskıdan, kurtarmak, şehirleri imar ve insanları yaşatmak demektir. İslâm`da fetihler, insanların kafa ve gönüllerini hakikate kapatan, onların ilâhî mesajın ışığını almasına mani olan “küfür örtüsünü” kaldırmak için yapılmıştır.” İfadelerini kullandı.

“Yılbaşı kutlamaları Hristiyan aleminin batıl inanç ve adetlerinin bir tezahürüdür”

Açıklamasının ikinci kısmında yılbaşı kutlamaları adı altında işlenen çirkeflik ve rezalete değinen Bozan,  Yılbaşı kutlamalarının Hristiyan aleminin batıl inanç ve adetlerinin bir tezahürü olduğunu belirterek, bu tür adet ve uygulamaların Müslümanlar için bir anlam ifade etmediğini ve ilgilendirmediğini söyledi.

Bozan, “Ancak tüm bunlara rağmen maalesef Müslümanlar arasında yılbaşı kutlamaları resmi, özel sektör ve bireysel olarak çeşitli etkinlikler, gayri İslami ve ahlaki olarak kutlanmaktadır.

Hâlbuki yılbaşı bizim için sadece, ömrümüzden kayb ettiğimiz bir yılın muhasebesi ve gelecek yılın planlaması şeklinde geçmesi lazımken, tam aksine gaflet ve delalet içinde geçmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Biz Müslümanlar böyle pisliklere nasıl katılıp eğlenebiliriz?”

Yılbaşı eğlencelerinin, İslam`a, Kur`an`a, Ahlaka, Sünnete, Hikmete, terbiyeye aykırı; içkili, fuhuşlu pislikler olduğunu söyleyen Bozan, “Biz Müslümanlar böyle pisliklere nasıl katılıp eğlenebiliriz?” sorusunu yöneltti.

Bozan, “İslam Alemi, Hristiyanların işgal ve çeşitli oyunlarıyla kan ağlarken, Yılbaşı kutlamaları bizim neyimize? Hristiyan Alemi Müslümanların hangi bayramına sahip çıkıp kutluyor da bizler, Hristiyan Aleminin bu rezil, ahlaksız olan bir adetini kutluyoruz?” ifadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir