• DOLAR 32.602
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2496.241
  • ...
Leopar`dan beraat olunca yemek vereceğini söyledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çınar`a bağlı Solmaz (Nivê) köyü kırsalında saldırıya uğradıkları leoparı öldüren çobanlar, Mahmut ve Kasım Kaplan hakkında açılan dava sanıkların beratıyla sona erdi.

Çınar Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava duruşmasında sanıklar Mahmut Kaplan hazır bulunurken, Kasım Kaplan ile Müştekiler mazeret bildirdi.

Aralarında Antalya Barosu Başkanlığı Hayvan Hakları Kurulu, Ankara Barosu Başkanlığı Hayvan Hakları Kurulu, Gaziantep Barosu Başkanlığı Hayvan Hakları Kurulu`nun bulunduğu müştekilerin bulunduğu dava yaklaşık 8 ay sonra sona erdi.

Duruşma dosyasını inceleyen mahkeme başkanı karar öncesi, duruşmada hazır bulunan Mahmut Kaplan`dan son sözlerini talep etti. Mahmut Kaplan önceki savunmasını tekrar ederek, kendini korumak maksadıyla olayı gerçekleştirdiğini belirtti.

Davanın son duruşmasında yapılan savunmalardan sonra verilen karar ise şöyle oldu: “Yapılan yargılama sonucu sanıkların bir hakka yönelik olan bilerek neden olmadıkları ve başka suretle korunma olanağı bulunmayan ağır ve muhakkak bir tehlikeden kurtulmak amacıyla eylemi gerçekleştirdikleri, bunun da TCK`nın 25/2 maddesi uyarınca ceza sorumluluğunu ortadan kaldıran nedenlerden olduğu göz önüne alınarak sanıkların CMK`nın 223/4 maddesi uyarınca ‘ceza verilmesine yer olmadığına` karar verildi.”

Mahkeme sonrası İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Mahmut Kaplan yaklaşık 14 aydır bu sıkıntıları yaşadıklarını belirterek, verilen karadan memnuniyetini dile getirdi.  Kaplan olay günü yaşadıklarını kısaca anlatarak “Hayvanları otlattığımız esnada leopar bize saldırdı. Bize saldıran hayvanın ne olduğunu bilmiyorduk. Amcamın oğluna saldırdı, hayvan ile beraber kayalıklardan yuvarlandılar. İkinci defa saldırmadan önce onu vurmak zorunda kaldım.” dedi.

Mahkemenin beraat ile sona ermesinden dolayı memnun olduğunu belirten Mahmut Kaplan “Hâkim beyin verdiği kararın doğrusu da budur. 13-14 aydır bu sıkıntıları yaşıyoruz. Memnunuz, köye gidip bir yemek vereceğim.“ ifadelerini kullandı. (Vedat Aydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir