• DOLAR 32.592
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2410.809
  • ...
Batman`da Sosyal Güvenlik Bölümü açılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Alaettin Ökten, açıklama yaparak, kentteki istihdamın artması için acilen Batman Üniversitesinde Sosyal Güvenlik Bölümü`nün açılması gerektiğini söyledi.

Türkiye`de 8 üniversitede Sosyal Güvenlik Bölümü`nün olduğunu ve Batman`da da açılması için bir takım girişimlerde bulunduklarını belirten Ökten, “Batman Üniversitesinde Sosyal Güvenlik Bölümü`nün açılması için rektör Abdüsselam Uluçam`ı ziyaret ettik. Rektörümüzde bu konuda bize yardımcı olacaklarını söylediler.” dedi.

Yapılan girişimin gerekçelerini de aktaran Ökten, “Bizim kurum KPSS ile eleman aldığı zaman öncelikle kendi bölümünü okuyan öğrencilerden alım yapıyor. Bu yüzden Batman`da da böyle bir bölüm olmadığı için girişimlere bulunduk. Sosyal Güvenlik Bölümü kent için açılması gereken çok önemli bir bölümdür. Bu bölüm açılırsa Batman halkına bir hizmet olur, istihdam olur. En azından öğrencilerimiz iki yıllık bu bölümü okuduktan sonra işe yerleştirme konusunda daha avantajlı olurlar. Böylelikle hem Batman halkının ve hem de kurumumuzun yararı olacaktır.” ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir