• DOLAR 32.524
  • EURO 34.628
  • ALTIN 2486.654
  • ...
Kuvvetli yağış uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Yozgat, Kırşehir, Konya, Bingöl, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara, Ege'nin kuzey ve kıyı kesimleri, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce çevreleri ile Antalya'nın doğusunda kuvvetli olması beklenen yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz, Eskişehir, Çankırı, Gümüşhane, Bayburt, Tunceli ve Erzincan ile akşam saatlerinden sonra Ankara, Kırıkkale, Kırşehir ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Yağışların, İzmir, Muğla, Aydın ve Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgelerde hava:

Marmara: Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s), zamanla tam fırtına şeklinde (80-100 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgede buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuzey ve kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, bölgenin kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/s), sabah saatlerinde Kuzey Ege kıyılarında fırtına (70-90 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Göller yöresinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Ankaranın merkez ve güney ilçeleri, Kırıkkale ve Yozgat ile Konya çevrelerinin yağmurlu, Eskişehir ve Çankırı çevreleri, Ankara'nın kuzey ve batı kesimleri ile akşam saatlerinden sonra Kırşehir çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Eskişehir çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesiminde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-70 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin (Artvin ve Tokat hariç) aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Gümüşhane ve Bayburt ile bu sabah ve gece saatlerinde Amasya'nın yükseklerinde ve batı ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile akşam saatlerinden sonra Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile pus ve sis olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir