• DOLAR 32.512
  • EURO 34.566
  • ALTIN 2491.999
  • ...
`PKK`nin Cizre`deki amacı toplu imhaydı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre'de HÜDA PAR üyeleri başta olmak üzere dindar ailelere yönelik saldırıları değerlendiren Nur Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Kültür Derneği (NURDER) Başkanı Veysi Durgun, o gün HDPKK çetelerinin amacı mütedeyyin insanları topyekun imha etmek olduğunu belirtti.

HDPKK zihniyetinin kendilerinden başka herhangi bir oluşum, güç ve siyasi düşünceye tahammülleri olmadığını ve olayların altında bu gerçeğin yattığının altını çizdi.

Saldırının çok planlı bir şekilde gerçekleştiğini belirten Durgun şöyle konuştu: "Mütedeyyin insanlara karşı gerçekleşen saldırı çok planlı ve hazırlıklı çalışmalar sonucu gerçekleşmiştir. Her ne kadar HDPKK aksini iddia etseler de görüntüler ve veriler bunu gösteriyor. Çünkü 8 saat aralıksız uzun namlulu silahların bir yerde konuşlanması saldırının büyük bir yerde yığınağının ve planının yapıldığını gösteriyor."

Silahlı PKK'lilerin 2 kamyonla Cizre'ye getirildiğini ve saldırı hazırlığında olduğunu duyduklarını belirten Durgun, Allah`ın yardımı ve inayeti ile korkunç planın sonuçsuz kaldığını ifade etti.

Sorumluluk makamındaki kişilere de seslenmek istediğini ifade eden Durgun, "Yangına körükle gitmekten vazgeçin. Eğer bu camiayı kaba kuvvetle şiddetle sindireceğinizi düşünüyorsanız aldanıyorsunuz böyle bir şeyin olması mümkün değildir. Onun için bu camiayla bir arada aynı memlekette yaşamaya artık alışmanız gerekiyor. Eğer Kürdistan bölgesinde bir yangın çıkacaksa, bu yangında sadece mağdur olanlar yanmaz o yangına körükle gidenler ve bu fitneye sessiz kalanlar da zarar görür." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda halk olarak bu olaylardan rahatsızlık duyduklarını ifade eden Durgun, Kürtler arasında herhangi bir kargaşanın çıkma taraftarı olmadıklarını sözlerine ekledi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir