• DOLAR 32.592
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2510.01
  • ...
“Belediye`den Suriyeli aileye yardım”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye`ye sığınan ve Bingöl`e yerleşen Suriyeli Yasir N. Ve ailesine  Bingöl Belediyesi tarafından  gıda ve temel ihtiyaçları karşılandı.

Mağdur bir vaziyette oldukları gözlenen ailenin dramı ise yürek burkuyor. Eşi, kaynı ve 8 aylık Ömer adındaki çocuğu ile Suriye`nin Halep şehrinden kaçarak Türkiye`ye sığınan Yasir N(24),  2,5 yaşındaki bir çocuğunu da Halep`te bıraktığını söyledi.

“Evin bakıma ihtiyacı var”

Yardımda bulunanlara teşekkür ettiğini ifade eden Yasir N, “Bingöl`e eşim, kaynım ve bir çocuğumla geldik. Daha öncede amcam ve çocukları gelmişti. Burada bir duyarlı vatandaş evini bizlere açtı. Boş olan evini bize verdi. Şuan burada kalıyoruz. Bizden kira almayacağını söyledi, Allah razı olsun. Su ve elektrik parasını ben ödeyeceğim. Burada kimseye yük olmaya gelmedim. Boya ustasıyım, iş olursa çalışmaya hazırım. Kaldığımız evde mutfak eşyaları yok. Evin bakıma da ihtiyacı var. Bize gönlünü açan Bingöl halkına teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Hasta olduğunu öğrenilen bebek Ömer N (8 aylık), Bingöl Belediyesi tarafından hastaneye götürülerek tedavisi yapıldı.

Yasir N. ve ailesi duyarlı Bingöllülerin yardımını bekliyor. Yasir N. ve ailesine yardım için Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü aracılığıyla ulaşılabileceği belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir