• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
Akıl Tutulmasını Görmek İçin PKK Yöneticilerin Beyanlarına Bakmak Yeterlidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özgür Gündem gazetesinde "Hüseyin Ali" müstear ismini kullanarak yazılar yazan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, "AKP provokasyonu" başlıklı yazısında HÜDA PAR'a ağır iftira ve hakaretlerde bulunurken sağduyuya yönelik açıklamalar yapan Hatip Dicle'ye sert çıktı.

Cizre'de yaşanan olaylara ilişkin HÜDA PAR'ı karalayarak olumsuz algı ve HÜDA PAR'ı hedef gösterecek nitelikte açıklamalar yapan Karasu, Cizre`deki PKK'lıların mütedeyyin sivil halka yönelik uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıların üzerini örtmek ve olayı başka bir yöne saptırmak için HÜDA PAR'a yönelik attığı iftirada, Ak Parti'nin HÜDA PAR'ı kürt halkına saldırttığı çarpıtmasında bulundu.

Evlerinde saldırıya uğrayan dindar halk için "saldırgan" iftirasında bulunan Karasu "Hüda-Par`ın saldırıları bilinçli olarak iki taraflı bir çatışmaymış gibi gösterilmektedir. Halbuki AKP`nin zihniyeti, politikası ve Hüda-Par çevresinin söylem ve tutumu iyi takip edilirse ortada AKP- Hüda-Par yapımı bir saldırı ve provokasyon olduğu görülür." dedi. Karasu'nun HÜDA PAR'ı hedef gösteren açıklamalarında, PKK'lıların saldırıları başlatmadan önce Cizre Nur mahallesine giriş ve çıkışları olan yollara hendek kazmalarını görmezden gelmesi ve mütedeyyin dindar insanların evlerine PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıların üzerini örtme çabaları olarak yorumlandı.

HÜDA PAR'a karşı ayaklanma çağrısında bulunan Karasu, heryerde ayağa kalkılması gerektiğini söyleyip HDP/PKK'lılara çağrıda bulunarak, örgütlülüklerini geliştirmelerini ve özsavunma! geliştirmelerini isteyerek "heryerde ayağa kalkılmalı" dedi.
Karasu, Hatip Dicle'nin sağduyuya yönelik açıklamalarına ise isim vermeden sert çıktı. (Hürseda Haber)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir