• DOLAR 32.586
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2487.548
  • ...
Van depreminde son durum: 3 ölü, 80 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alınan bilgilere göre, özellikle Erciş’te ciddi hasar meydana geldi. Çınarlı Mahallesi ile Atatürk ve Kışla caddelerinde büyk hasar meydana geldi, bir çok bina yıkıldı. Eski binaların yanı sıra 5 yeni bina da çöktü. Enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor.


Deprem Bitlis`i de vurdu


Merkez üssü Van`ın merkez ilçeye bağlı Tabanlı köyü olan 6,6 büyüklüğündeki deprem, Bitlis merkezde ve ilçelerinde de hissedildi.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz AA muhabirine yaptığı açıklamada, ``Can kaybımız yok ancak panikleyen vatandaşların balkondan atlaması nedeniyle yaralanmalar var. Adilcevaz ilçemize bağlı Aydınlar beldesinde de iki köyde evler çöktü. Oraya Vali Yardımcımızı gönderdik. Henüz bu konuda bize bir bilgi ulaşmadı. Bitlis`ten 4, Muş`tan iki ambulans ve iş makinelerini Van`ın Erçiş ilçesine gönderdik`` dedi.
Sarsıntılar nedeniyle Bitlis`te vatandaşlar büyük bir panik içerisinde evlerini terk ederek sokağa çıktı. Binalarda mahsur kalan bazı vatandaşlar da itfaiye ekiplerinin yardımıyla balkondan çıkarıldı. Sarsıntıda Bitlis kalesinin arka duvarı ve bazı camilerin minareleri yıkılırken, çok sayıda binada da çatlak meydana geldi.

Bitlis Devlet Hastanesi`ndeki hastalar ise binanın zarar görmesinden dolayı dışarı çıkarıldı.

Bu arada ilçede birçok mahallede elektrik kesintisinin olduğu öğrenildi.

Erciş ilçesinde 25 apartman ve bir öğrenci yurdu çöktü

Kızılay, Erciş’te büyük hasar olduğunu, 25 apartman ve bir öğrenci yurdunun çöktüğünü açıkladı.

Kızılay, Van’da meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından acil olarak harekete geçti. Ankara’daki Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi’nde bir kriz masası oluşturuldu, Erzurum, Muş ve Elazığ yerel afet müdahale ve lojistik merkezlerinden çok sayıda çadır, battaniye ve gıda malzemesi bölgeye doğru yola çıkarıldı.

Kızılay`dan yapılan açıklamada, ekiplerin bölgede durum ve ihtiyaç tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Bölgedeki kan merkezleri de yaralılar için gerekli kanı ulaştırmak için çalışmalarına başladı. İlk olarak Erciş’te büyük hasar olduğu 25 apartmanın ve bir öğrenci yurdunun çöktüğü tespit edildi. Kızılay’ın yerel ekipleri çöken öğrenci yurdundan çok sayıda yaralı çıkardı. Bölgede arama kurtarma ekipleri, iş makineleri ve içme suyu ihtiyacı bulunuyor. Türk Kızılayı Genel Müdürü Ömer Taşlı da bölgeye doğru yola çıktı. Bölgede ortaya çıkabilecek yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılabilmesi için tüm hazırlıklar tamamlandı. Türk Kızılayı bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmektedir.”

Van`daki depremler büyüklüğü azalarak devam ediyor

VAN - 23.10.2011 15:34:31
Van`da 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından 10 sarsıntı daha meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü`nün verilerine göre Van bölgesinde bugün meydana gelen depremlerin merkez üs ve büyüklükleri şöyle:

Saat Büyüklük Merkez üssü

15:20 3.7 KUSCU-MURADIYE (VAN)
15:13 3.8 OZYURT-- (VAN)
15:03 4.3 OZYURT-- (VAN)
14:54 3.6 YONCALI-BULANIK (MUŞ)
14:44 4.3 GUVENCLI-- (VAN)
14:32 5.5 HALKALI-- (VAN)
14:27 4.3 HALKALI-- (VAN)
14:10 4.7 KURUBAS-- (VAN)
13:56 5.5 GEDIKBULAK-- (VAN)
13:48 5.4 ILIKAYNAK-- (VAN)
13:41 6.6 TABANLI-- (VAN)


Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir