• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Ünlü Marka Özdilek`ten Müslüman Kadınlara Hakaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ünlü ev tesktil markası Özdilek tarafından hazırlanan 2015 yılı takvimindeki resimde çarşaf giyen kadınlara hakaret etildi. Takvim üzerindeki 4 çarşaflı kadının demir parmaklıklar arkasında resmedilmesi sosyal medyada büyük tepki çekti. Çok sayıda kullanıcı Özdilek'in inançları gereği çarşaf giyen kadınlara karşı nefret suçu işlediğine dikkat çekti.

Twitter üzerinden hızla yayılan takvimin resminde bulunan detaylar çocuklara yönelik olumsuz algı yönetimi içeriyor. “Müşteri varsa biz varız” ilkesi ile hareket ettiğini söyleyen Özdilek skandal takvim için bir açıklama yapmaması da dikkat çekti.

Çarşaflılara hakaret eden Özdilek'ten skandal açıklama

Tekstil markası Özdilek, 2015 yılı takviminde çarşaf giyenlere hakaret edilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Özdilek, takvimin öğrencilerin çizdiği resimlerden oluştuğu ilgili resmin de il Milli Eğitim Müdürlüklerinin belirlediği öğretmenlerden oluşan jüri tarafından seçildiğini belirterek sorumluluğu üstüne almadı. Özdilek, "Herhangi bir kırgınlığa vesile olmuş isek" ifadeleri ile özür diledi.

Ünlü ev tekstil markası Özdilek tarafından hazırlanan 2015 yılı takviminde, çarşaf giyen kadınlara hakaret içeren bir resim büyük tepki çekti.

"Öğretmenler seçti"

Sosyal medyada çok sayıda kullanıcının hazırlanan takvime tepki göstermesinden sonra firmadan bir açıklama yapıldı. Özdilek, çarşaflılara hakaret edilen resmin milli eğitim müdürlüklerinin belirlediği öğretmenlerden olulan jüri tarafından seçildiğine vurgu yaparak, markasını bastığı skandal resimle ilgili sorumluluğu öğretmenlere yükledi.

"Kırgınlığa vesile olmuş isek..."

Takvimlerin toplatıldığı belirtilen açıklamada, "Herhangi bir kırgınlığa vesile olmuş isek özür dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Özdilek'ten yapılan açıklama şöyle:

"Her yıl düzenlediğimiz "Cumhuriyeti Renklerle Anlatın" resim yarışmamızda, her ilde birinci olan ilköğretim öğrencilerinin resimlerinden oluşan bir takvim yapılıp müşterilerimize hediye edilmektedir. Yarışmaya giren resimler, ilgili şehrin Milli Eğitim Müdürlüğü'nden talep edilen okul öğretmenleri jürisi tarafından değerlendirlip derecelendirilmektedir ve kazanan ve ilk üçe giren çocuklara ödül verilmektedir. İlgili resim de bir öğrencimizin yaptığı ve öğretmenler jürisi tarafından seçilen bir resimdir.

Takvimin dağıtımı durdurulmuştur.

Özdilek olarak inançlara ve geleneklere saygı en önemli değerimizdir. Konunun bu şekilde değerlendirilmesini temenni eder, iyi niyetimize rağmen hiçbir art niyetimiz olmaksınız herhangi bir kırgınlığa vesile olmuş isek özür dileriz."

Yeni Şafak

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir