• DOLAR 32.515
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2486.048
  • ...
SON DAKİKA
Bursa'ya yap-işlet-devret modeliyle iki okul
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa’ya yap-işlet-devret modeliyle yaptırılacak iki lisenin protokolü Heykel Valilik Binasında imzalandı. Protokol imza törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve okulları yaptıracak olan yüklenici firma temsilcisi Osman Koçak katıldı.

Yap-işlet-devret modeliyle yaptırılacak okulların Bursa’da ve Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Vali Münir Karaloğlu, “Yasalarımızda yapılan değişikliklerle yap-işlet-devret modeliyle okul yapılabilmesine dair hükümler konuldu. Bu kapsamda yüklenici firma, Sırameşeler mahallesinde kendine ait 9 bin metrekare arsa üzerine, her biri 24 derslikli olmak üzere iki okul binası yapacak. Lise olarak kullanmayı düşündüğümüz okullar, protokolümüz gereği 18 ayda bitirilecek. Bu okullara 8 yıl boyunca aylık 100 bin TL olmak üzere toplam 9 milyon 600 bin TL ödenecek. 8 Yılın sonunda okul binalarımız, arsaları da dahil olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığımıza devredilecek. Okullarımızın donatım malzemeleri, 8 yıl süreyle her türlü bakım ve onarımları yüklenici firma tarafından karşılanacak. Türkiye’de ve Bursa’da ilk kez yapılan bu uygulama ile, kentimize iki okul kazandırılacak. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Okul protokolü, konuşmaların ardından Vali Karaloğlu, yüklenici Koçak ve İl Milli Eğitim Müdürü Sarıkaya tarafından imzaladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir