• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Başbakanlık: `Ölü Var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van`a bağlı Tabanlı köyünde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki birçok il ve ilçede hissedildi. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Van ve ilçelerinde yıkımlara neden olan depremde ölü olduğu bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 16.30`da Van`a gideceği bildirilirken, Genelkurmay Başkanlığı`na bağlı özel birimlerin de çalışmalara katılacağı açıklandı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise yaptığı açıklamada, ``Tüm kurumları alarma getirdik. Afet yönetimi Van`da toplanacak.`` dedi.

Van Devlet Hastanesi`ne çok sayıda yaralı getirilirken özellikle köylerde enkaz olduğu belirtiliyor.

Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu yaptığı açıklamada, Erciş`te çok sayıda binanın yıkıldığını, enkaz altında insanların olduğunu ve acil yardıma ihtiyaçları olduğunu söyledi. Başkan Arapoğlu, çok acil sağlık ve kurtarma ekibi istedi.

Öte yandan Kandilli Rasathanesi`nin internet sitesinden, Merkeze bağlı Ilıkkaynak köyünde saat 13.48`de 5.4, merkeze bağlı Gedikbulak köyünde ise saat 13.56 itibariyle 5.5 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldiğini bildirdi.

İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir