• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
Mersin`de bir siyasi partiye kumar baskını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin'de daha önce defalarca kumar oynatıldığı için baskın yapılan Güven Partisi İl Teşkilatına yapılan baskın sonucunda, 131 kişi hakkında kabahatler kanununa göre işlem yapılırken, il başkanı ve yardımcısı için adli işlem başlatıldı.

Alınan bilgilere göre, polis ekipleri merkez Toroslar ilçesi Gözne yolu üzerinde bulunan Güven Partisi Mersin İl Teşkilatına, kumar oynatıldığı iddiası ile baskın düzenledi. İl binasında yapılan aramalarda 1 adet tombala üfleme makinesi, 810 adet renkli tombala çekiliş pulu, 2 adet projeksiyon cihazı, 2 adet projeksiyon perdesi, 4 adet yaka mikrofonu, 1 adet ses amfisi ele geçirdi.

Yapılan baskında kumar oynattığı ve oynadığı tespit edildiği iddia edilen 131 kişi hakkında Kabahatler Kanununa dayanarak  24 bin 759 TL idari para cezası kesildi.

Parti İl Başkanı E.G. ve yardımcısı E.S. hakkında ise "Kumar Oynanması için Yer ve İmkân Sağlama" suçundan adli işlem başlatıldı.

9 iş yerine yasadışı bahis operasyonu

Öte yandan 9 iş merkezinde kumar oynatıldığı gerekçesiyle yapılan  eş zamanlı aramalarda 12 adet bilgisayar kasası, 7 adet kupon yazıcısı, 11 adet çetele defteri, 993 sayfa yasadışı maç bülteni ile 2 bin 500 TL paraya el konuldu.

Ele geçirilen malzemelerle ilgisi olduğu anlaşılan; M.Ş.E., B.Y., C.A., H.T. ,H.K., A.K., R.F., B.Ç. ve M.T  isimli şüpheliler hakkında adli ve idari işlem yapıldı. (Osman Öksüz- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir