• DOLAR 32.335
  • EURO 35.062
  • ALTIN 2308.378
  • ...
Akkaş`ın Görevden Alınması İlahi Adaletin Tecellisi Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HSYK 2. Dairesi tarafından görevden uzaklaştırılan Savcı Akkaş, görevden uzaklaştırmanın kendisine tebliğ edilmediğini belirterek, "Hayırlısı olsun. Söyleyeceğimiz bir şey yok. Bu süreç bir yıl önce mitinglerde söylenen şeyler bir yıl sonra gerçekleşti. Karar bize tebliğ edilmedi. Tuzun koktuğu yerdeyiz. Dönemin başbakanı tarafından bir yıl önce miting alanlarında söylenenler gerçekleşti, böyle olacağı belli bir süreçti" dedi.

HSYK 2. Dairesi, müfettiş raporlarında meslekten ihraçları talep edilen savcılarla ilgili karar vermek üzere toplanmış, daire, Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç'in hakkındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırılmalarına karar vermişti. Savcılar hakkındaki soruşturma tamamlandıktan sonra meslekten ihraç edilip edilmeyeceklerine karar verilecek.

"İlahi Adaletin tecellisi"

Öte yandan Muammer Akkaş'ın göreden uzaklaştırılmasını kısa ve çok anlam ifade eden bir mesajla değerlendiren HÜDA Urfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Akkaş'ın Doğru Medya grubuna yaptığı hukuksuz operasyona işaret ederek, "İlahi adalet muhakkak yerini bulacaktır bir gün" mesajını paylaştı.

Medya Operasyonunu yöneten savcı

Adliye önünde basın bildirisi dağıtmasıyla tanınan Muhammer Akkaş, 2011`de Doğruhaber Gazetesi, İnzar Dergisi, Dua Basın ve Yayıncılık`a düzenlenen Medya Operasyonunu yönetmişti. Söz konusu dava 2013 yılında sonuçlanmış ve aralarında Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcılarının, Gazetecilerin, STK Yöneticilerinin ve Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni ve Programcılarının olduğu13 Müslüman'a toplamda 113 yıl hapis cezası verilmişti. (İHA / Hürseda Haber)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir