• DOLAR 32.574
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2425.809
  • ...
İHD raporu PKK medyasını yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre'deki olaylarla ilgili rapor hazırlayan İnsan Hakları Derneği (İHD), PKK çevreleri başta olmak üzere PKK medyasının iddialarını yalanladı.

Raporla, daha önce PKK medyası tarafından HÜDA PAR'ın YDG-H çadırına girdiği iddialarının da doğru olmadığı ortaya çıktı. PKK medyasının HÜDA PAR üyelerinin YDG-H çadırına saldırmasının ardından taraflar arasında çıkan çatışmada öldüğünü iddia ettiği Yasin Özer'in polis aracından açılan ateşte öldüğü ifade edildi.

Raporda, Yasin Özer'in öldürülmesiyle ilgili olarak şu ifadelere yer verildi: "Yasin Özer adlı kişi Akrep`in üzerinde bulunan makineli tüfek ile açılan yaylım ateşi sonucu hayatını yitirmiştir. Ancak Yasin, o sırada olayların olduğu yerde değildir. Herhangi bir müdahale ya da güvenlik amacı taşımaksızın ateş edilerek ölümü gerçekleştirildiği belirtilmektedir."

PKK medyası ise olayı şöyle verilmişti: "Şırnak Cizre'de Hür Dava Partisi üyesi olduğu belirtilen iki şahsın gece saatlerinde, YDG-H ve YDGK-H üyeleri tarafından kurulan nöbet çadırına girmeye çalışması üzerine taraflar arasında başlayan şiddetli çatışmada yaşamını yitirdiği belirtilen gencin isminin Yasin Özer olduğu öğrenildi."

Raporda dikkat çeken bir diğer cümlede, Nur Mahallesi'nde saldırıya uğrayan HÜDA PAR üyelerinin sivil ve silahsız olduğunu gösteren şu ifadeler oldu: "İlçe Kültür Müdürlüğü binasının üst katına yerleştirilmiş 'Keskin Nişancılar'ın desteğinde  Nur Mahallesinde evlerinde bulunan sivil insanlara yönelik saldırı gerçekleştirildi."   (İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir