• DOLAR 32.51
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2432.642
  • ...
Soba zehirlenmelerine dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yıldırım Belediyesi, vatandaşların kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için önlemler almaya başladı. İlçe Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kış aylarında vatandaşların can güvenliği başta olmak üzere hava kirliliğine çözüm için doğalgaz kullanımının gerekliliğine işaret etti.

Başkan Edebali, “Evlerde tedbirsiz yakılan sobalar nedeniyle üzücü sonuçlar yaşanabiliyor. Sevdiklerimizin can güvenliği adına azami gayret göstermemiz gerekiyor” dedi. Yaşanan hava kirliliğine de vurgu yapan Edebali, “Odun ve kömür gibi geriye atık bırakmayan doğalgaz, çevreye en asgari düzeyde zarar veriyor. Yalnızca bugünü düşünmemeliyiz. İlçemizde temiz bir hava çocuklarımıza bırakacağımız en önemli mirastır” ifadelerini kullandı.

Yıldırım`da sorunsuz bir kış mevsimi geçirmek için gerekli önlemleri aldıklarını belirten Edebali, “Vatandaşlarımızın yoğun kar yağışından etkilenmemesi için 2 greyder, 2 tuz robotu, 3 tane de kar küreme aracıyla kapanan yollara anında müdahale edilecek” bilgisini verdi. Tepe bölgelerde yer alan muhtarlıklara 100 torba tuz bırakıldığını belirten Edebali, “Acil müdahale gerektirecek durumlarda ekiplerimiz bölgeye gelene kadar vatandaşlarımızın kullanması için muhtarlıklarımıza toplamda 1 tonluk tuz ulaştırılmıştır. Böylece yollara kül dökmeye de gerek kalmayacak” diye belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir