• DOLAR 32.369
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.34
  • ...

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) kentsel altyapı hizmetlerinin geliştirilmesi ve çevresel altyapının oluşturulması veya iyileştirilmesine yönelik olarak “Kentsel ve Çevresel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı” adlı proje teklif çağrısı yaptı.

Konuyla ilgili DİKA`dan yapılan açıklamada, “Bu program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam tutar 14 milyon 200 bin TL`dir. Proje başına verilecek olan destek miktarı asgari 500 bin TL, azami 2 milyon TL`dir. Programa başvurabilecek uygun başvuru sahipleri Belediyeler, İl Özel İdareleri, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri, Belediye Birlikleri, Orman İşletme Müdürlükleri, Su ve Kanalizasyon İdareleridir. Programın birinci öncelikli destek konuları içme ve kullanma suyu ile atık su yönetiminin etkin bir şekilde yürütülmesine yönelik olarak su arıtma tesislerinin kurulması, mevcut olanlarında kapasitelerinin geliştirilmesidir. Katı atık yönetimine yönelik olarak eski depolama sahalarının ıslah edilerek atık ayrıştırma ve atık geri dönüşüm tesisleri ile yer altı çöp konteynır sisteminin kurulmasıdır.” denildi.

Açıklamada, ayrıca kentlerin ortak kullanıma yönelik sosyal alanların iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve yeşil alanların oluşturulması sağlanacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Halkın eğlenme ve dinlenme amacı ile zaman geçirmesine imkân sağlayacak piknik alanları ile park, bahçe, çocuk oyun alanları ve entegre spor alanları oluşturulmasıdır. Kent içi ve çevresinde kent merkezinden ulaşılabilirliğin kolay olduğu noktalarda yeni yeşil alanların, yeşil kuşakların ve kent ormanlarının oluşturulması ve geliştirilmesidir.”

Bugüne kadar proje başına 2 milyon TL hibe desteğinin ilk defa verileceği mali destek programının proje teklif çağrısı 2 Mart 2015 saat 17.30`da sona ereceği bildirildi. (İLKHA)