• DOLAR 32.561
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2433.945
  • ...
Köy camisi köylülerin yardımıyla tadilattan geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hani ilçesi Abacılar Mahallesi (Köyü)’nde uzun zamandan bu yana tadilattan geçirilemeyen köy camisi, köylüler ve İslami faaliyetlerde bulunan Hani İrşad, Eğitim, Kültür, Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Hani İrşad-Der)’nin desteğiyle tadilattan geçirilerek yeniden hizmet verir bir hale getirildi.

Abacılar Mahallesi muhtarının öncülüğünde başlatılan tadilat çalışmaları kapsamında, cami içindeki hırdavat işleri tamamlanırken yerlere halıfleks serildi.

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansına konuşan Abacılar Mahallesi Muhtarı Abdulaziz Demir, tadilat işlerinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

“Köy halkıyla el ele vererek camimizin tadilatını bitirdik”

Köy halkıyla el ele vererek çalıştıklarını ifade eden Demir, “Camimize  tadilat yapılması gerekiyordu. Biz de gereken tadilat malzemesini tedarik edip çalışmayı başlattık. Köyümüzde irşad ve yardımlaşma faaliyeti yapan İrşad-Der yetkili üye ve gönüllüleri bize destek olacaklarını, caminin işçiliğini üstleneceklerini söylediler. Köy halkıyla el ele vererek köyümüzün büyük camisinin tadilatını bitirdik. Emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum, Allah kendilerinden razı olsun.” dedi.

Camilerinin uzun zamandan bu yana tadilat görmediğini, bu nedenle tadilat yapma ihtiyaçlarını hissettiklerini söyleyen cami cemaatinden Hanefi Bağcı ise, “Camimiz uzun zamandır tadilat görmemişti. Duvarları çatlamış,  sıvaları dökülmüştü, boya tutmaz hale gelmişti. Tadilat görmesi gerekiyordu. Köy muhtarımız camiye alçı ve boya malzemelerini tedarik etti ve tadilat çalışması başlatıldı.  Biz de elimizden geldiği kadar çalıştık ve kısa süre içerisinde tadilatı bitirdik.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir