• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
Yavuz: `Provokatörler PKK/HDP`ye sızmış`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abdulkadir Badıllı'nın taziye ziyareti için Şanlıurfa`ya gelen Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz yaptığı açıklamada, HDP Eş Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş`ın her iki tarafa da provokatörlerin sızdığı açıklamasının partileri için doğru olmadığını asıl provokatörlerin PKK ve HDP`nin içine sızdığını söyledi.

Bir kesimin Doğu Anadolu Bölgesinde kendisine muhalif hiçbir yapıya tahammülü etmediğini ve dağdan getirdikleri silahlı adamlarla Cizre`de masum ve dindar halka saldırı gerçekleştirdiklerini belirten Yavuz, “Saldırı sonucunda HÜDA PAR Üyesi bir kişinin babası şehit oldu. Saldırılar uzun sürmesine rağmen saldırganlar devlet güçleri tarafından hiçbir müdahaleyle karşılaşmamış ve 7- 8 saat boyunca dindar halk dağdan inen bu çetelerin insafına terk edilmiştir.” dedi.

PKK ve HDP`nin bölgede kendileri dışında hiç kimseye hayat hakkı tanımadığını ifade eden Yavuz, "Kendilerine muhalif yapılardan ya kendilerine boyun eğmelerini ya buradan göç etmelerini istemişler. Aksi takdirde öldüreceklerini çok net bir şekilde bildirmişler." ifadelerini kullandı.

Yavuz, bir soru üzerine ise, kendi taraflarına provokatörlerin sızdığı söyleminin doğru olmadığını,  provokatörlerin PKK ve HDP`nin içlerine sızdığını ve onları kontrol ettiğini belirtti.

“Provokasyonun bir tarafısınız”

Yavuz, “Demirtaş`ın bu tespiti doğrudur. Kendileri açısından yapmış olduğu tespite biz de katlıyoruz. Ve kendilerinin mutlaka bu provokatörlere geçit vermemeleri adına, ortaya ciddi bir siyasi irade koymaları gerektiğini düşünüyoruz.

Kulakları Kandil`den gelecek açıklamalara kilitlemiş olan bir yapıyla siyaset yapılamayacağını kendilerinin bilmeleri gerekiyor. Eğer bir provokasyon varsa, bu provokasyona kimler alet oluyor, bunun da altını çizmek gerekiyor. 30 yıllık çatışmalı bir süreçte, halkı sokağa döktüğünüz takdirde, provokasyonların meydana geleceğini bilmiyorsanız siyaset yapmayacaksınız bu memlekette. Ama halkı sokağa döküyorsanız, o zaman provokasyonun rengi değişiyor. Demek ki provokasyonun bir tarafısınız.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir