• DOLAR 32.542
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2423.738
  • ...
Ebu Zuhri: "Hükümetin Memurlarla İlgili Kararları Tamamen Hizipçidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)'ın resmî sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, uzlaşı hükümetinin memurlar dosyasıyla ilgili olarak aldığı kararların hizipçi ve uzlaşma anlaşmasına da tümüyle aykırı olduğunu söyledi.

Ebu Zuhri bugün (30 Aralık Salı) yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan basın açıklamasında bu türden kararlar alınabilmesinin uzlaşı hükümetinin Fetih hareketinin güdümünde olduğunu gözler önüne serdiğini dile getirdi.

Ebu Zuhri açıklamasında ayrıca hükümet yetkililerinin Gazze'nin çıkış kapıları hakkındaki açıklamalarına da tepki göstererek, uzlaşı hükümetinin geçiş kapıları konusunda başvurduğu tüm gerekçelerin bir tür dışlama ve sorumluluğu paylaşmaktan kaçınma siyaseti olduğunu ifade etti.

Ebu Zuhri açıklamasında bu hükümetin uzlaşma anlaşmasına bağlı kalması, Gazze halkına ve memurlarına yönelik ayrımcı politikasına da son vermesi gerektiğini hatırlattı.

Uzlaşı hükümeti memurlarla ilgili açıklamasında, Gazze'de önce genel uzlaşı anlaşmasına uygun bir şekilde "vicdanlı (!)" eski memurların esnek bir yöntemle geri dönmesinin sağlanacağını sonra da eski kapasiteye göre önceki Gazze hükümetinin memurlarının atamasının yapılacağını söylemişti. Burada birinci kategoriye dâhil edilenlerle, Fetih hareketinin siyasi iktidarı döneminde istihdam edilmiş olan ancak 2006 olaylarından dolayı Gazze'yi terk etmiş ve Batı Yaka bölgesine taşınmış elemanların, ikinci kategoriye ise Hamas hükümeti döneminde görevlendirilmiş olanların kastedildiği gayet açıktı.

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir