• DOLAR 32.566
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2432.034
  • ...
DİMED El Cezire ekibine yapılan saldırıyı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED), yaptığı açıklamayla Cizre'de PKK tarafından El Cezire Türk muhabiri Abdülkadir Konuksever ve kameraman İlker Taş'a düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.

Saldırıya maruz kalan gazetecilerin ayrıca otele girilmek suretiyle öldürülmek istendiği belirtilen açıklamada, bu saldırının, daha önce de basın mensuplarına karşı benzeri saldırılarda bulunan ve basın mensuplarını kaçıran PKK'nin ne ilk ne de son saldırısı olduğu vurgulandı.

Basın mensuplarına yapılan saldırının, PKK ve uzantılarının Cizre'de yaşananların ortaya çıkmasından duyduğu rahatsızlığı gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada, "Tek amacı halka gerçekleri aktarmak olan gazetecilere yapılan bu menfur saldırı, barışı ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen bu yapıların barıştan ve demokrasiden ne anladıklarını da ortaya koyuyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada son olarak, gazetecilere yapılan saldırı kınanarak, saldırıya maruz kalan Konuksever ve Taş'a geçmiş olsun dileğinde bulunuldu.  (İLKHA)

                                        

Bu haberler de ilginizi çekebilir