• DOLAR 32.594
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2509.876
  • ...
HÜR DER Cizre saldırısını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (HÜR- DER) Batman Şube Başkanı Faysal Yaman, Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK yandaşlarının, başta HÜDA PAR üyeleri olmak üzere dindar Müslümanlara yönelik başlattıkları katliam girişimini kınadı.

Cizre`de PKK/HDP tarafından masum ve savunmasız dindar mahalle halkına saldırı düzenlendiğini belirten Yaman,“Gece saat 03.00'te başlayan saldırı, gündüz 11.00'e kadar sürmüştür. Bu baskın sonucunda 3 kişi ölmüş, çok sayıda kişi yaralanmış, içinde yaşlı, çocuk ve hamile kadınların bulunduğu evler yakılarak insanlar diri diri yakılmaya kalkışılmıştır. Saldırıdan günlerce önce mahalle çevresinde hendekler kazılmış, araç giriş çıkışı engellenmiş, olay mahaline karşı noktalarda mevziler oluşturulmuştur. Silahlı güçler planlı bir şekilde değişik noktalardan belirlenmiş olan dindar ailelerin evlerine eşzamanlı saldırı başlatmışlardır. Gece boyunca süren saldırılara güvenlik güçleri hiç bir şekilde müdahale etmemiştir.” dedi.

PKK ve yandaşlarının mütedeyyin halka silahlı baskın düzenlediğini ve güvenlik güçlerinin de baskını seyretmekle yetindiğine ifade eden Yaman, "Başbakan Davutoğlu, DTK Eş Başkanı Selma Irmak, Sabahat Tuncel yaşanan olayların "provokasyon" olduğunu söylerken HDP ve DTK yetkilileri saldırı esnasında ölenlerin cenazelerine katılmakta saldırganların yanında yer almaktan kaçınmamaktadırlar. Artık bu kirli oyundan vazgeçilmelidir. Hem saldırı düzenleyip hem de başkalarını suçlamak doğru bir siyaset değildir. Biz toplum içerisinde çatışma, ölüm, şiddet yaşanması taraftarı değiliz diyenler bir an önce yaptıkları saldırılara son vermeli, dillerine ve sözlerine dikkat etmeli, insanları kışkırtmaktan uzak durmalıdırlar.” diye konuştu.

“HÜDA PAR ve Hizbullah Kürt halkının bağrından çıkan dindar Kürtlerdir”

Yapılan iftiralardan vazgeçilmesi ve yapılan saldırılar nedeniyle dindar halktan özür dilenmesi gerektiğini söyleyen Yaman, sözlerini şöyle tamamladı: “Kürt halkının birlikte yaşayabilmesi için HÜDA PAR ve Hizbullah'ın Kürt halkının bağrından çıkan dindar Kürtler olduğu bilinmeli ve buna göre hesaplar yapılmalıdır. Şu çok iyi bilinmelidir; Kürt halkı kendi içindeki barışı sağlamadığı müddetçe barışın olması mümkün değildir. HÜR DER olarak bizler, dindar Kürt halkına yapılan bu menfur saldırıları kınıyor, barış ve huzurun gerçekleşmesi için saldırganları bu faydasız yoldan vazgeçmeye davet ediyoruz.”  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir