• DOLAR 32.573
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2426.93
  • ...
“Saldırılar zamanla tüm İslami kesimleri kapsayacak”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Yekîtiya Aliman û Medreseyan 9. İstişare Toplantısını Batman`da düzenledi. Düzenlenen toplantıya bölge âlimleri yoğun bir katılım gösterdi. Son dönemlerde PKK tarafından mütedeyyin halka karşı gerçekleştirilen saldırılar ise toplantının öne çıkan konusu oldu.

Düzenlenen 9. İstişare Toplantısı Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Önümüzdeki dönemde medreselerdeki müfredatın güncellenmesi gündemiyle düzenlenen toplantının öne çıkan konusu, son dönemlerde PKK`nin mütedeyyin halka karşı başlatmış olduğu yoğun saldırılar oldu.

“Saldırılar zamanla İslam adına çalışma yapan her kesimi kapsayacak”

6-8 Ekim olayları ve son olarak Cizre saldırıları ile ilgili Âlimler ve Medreseler Birliği Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, İslami çevrelere çağrıda bulunarak, “Bölgede düzenli olarak sadece bir kesimle sınırlı kalan saldırılar, zamanla İslam adına çalışma yapan her kesimi kapsayacak ve bölgede Müslümanların her çalışmasına sınır getirilecektir. Bunu anlamak için özel çaba içerisine girmeye gerek yoktur. Marksist zihniyetin yetiştirdiği genç nesle bakmak, bunu anlamak için yeterli olacaktır.” dedi.

“6-8 Ekim saldırılarında İslami şiarlara sahip her kesimin hedef haline geldiği müşahede edildi”

Kılıçarslan, “6-8 Ekim saldırılarına bakıldığında, saldırıya maruz kalanların sadece belirli bir kesimi değil, üzerinde İslami şiarlara sahip her kesimin hedef haline geldiği müşahede edildi. Bu sebeple başta bölgemizdeki âlimler, İslami cemaatler, sivil toplum kuruluşlarına şu çağrıda bulunuyoruz; bizim birbirimizden başka dostumuz yoktur. Ancak bizler birbirimize yardım ve destekte bulunarak İslam düşmanlarıyla baş edebiliriz. Allah-u Teâlâ biz müminlere hitaben ‘Mü'min erkekler ve mü'min kadınlar birbirlerinin velileridirler. İyiliği emreder, kötülükten sakındırırlar.`(Tevbe 71) diye buyururken kâfirlerle ilgili de yine aynı vurguda bulunuyor: ‘Kâfir olan kimseler birbirinin dostlarıdır. Onu yapmazsanız (birbirinizle dost olmazsanız) yeryüzünde fitne ve büyük fesat olur.`(Enfal 73) Eğer bizler birbirimizin dostu olmaz, birbirimize iyiliği emredip kötülüğü nehyetmezsek işte o zaman yeryüzünde fitne ve büyük bir fesat olur.” şeklinde konuşarak Müslümanların birliğine vurgu yaptı.  

Toplantıda İTTİHAD`a bağlı 50`den fazla kız ve erkek medreselerinde artık yeni belirlenen müfredatın uygulanması kararı alındı. Yeni müfredatta sadece Arapça gramer ilmi değil, beraberinde Fıkıh, Hadis, Siyer, Tefsir ve Usul kitaplarının da müfredatın içerisinde olduğu belirtildi.   (M. Fatih Akgül - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir