• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
Bursa`da yılbaşı kutlamalarına ilgi azaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni yıla bir gün kala Bursa`daki cadde ve işmerkezlerinin eskisi gibi abartılı süslenmemesi ve işlerin durgunluğu ‘Bursa halkı bilinçleniyor` yorumlarını akıllara getirdi. Önceki yıllarda birçok esnaf, işyerinin camlarına ‘Hoş geldin yeni yıl` şeklinde yazılar yazıp süslemeler yaparken bu tür süslemelerin bu yılbaşı öncesi fazla olmadığı dikkat çekti.

Konuyla ilgili mikrofon uzattığımız Bursa esnafı, yılbaşı ve Noel kutlamaların İslam`da yerinin olmadığını belirterek, ahlaki ve kültürel yozlaşmaya sebep olan bu tür kutlamalara eskisi gibi rağbet gösterilmediğini gözlemlediklerini belirttiler.

“Bursa`da Noel süslemeleri iyice azaldı”

Bursa`da yaya trafiğinin en yoğun olduğu güzergâhlardan Cumhuriyet Caddesi esnaflarından İzzet Sezer, geçtiğimiz yıllarda yılbaşına özel çok fazlaca süslemelerin olduğunu ancak son zamanlarda bunun iyice azaldığını ifade etti. Bunun takdir edilmesi gereken bir durum olduğunu söyleyen Sezer, “Yılbaşının haram olduğunu tüm Müslümanlar biliyor. Ben de Müslümanlara yılbaşı yerine Mekke`nin Fethi gibi etkinliklere katılmalarını tavsiye ediyorum.” dedi.

“Halkımız yılbaşının Müslümanlara ait olmadığını anladı”

Cumhuriyet Caddesi`nde yıllardır esnaflık yaptığını belirten İrfan Damar ise, yılbaşı ve Noel`e olan ilginin azaldığını belirterek, “Çok şükür halkımız bilinçleniyor, halk yılbaşının biz Müslümanlara ait bir adet olmadığını artık anlamış durumda.” ifade etti.

Kendisinin yılbaşını kutlamadığını dile getiren Damar, son zamanlarda esnafın iş yerlerini yeni yıl ve Noel için süslemediğinin kendisinin dikkatini çektiğini bunu da olumlu bulduğunu söyledi.

“Yılbaşı kutlamalarına ilginin azalması beni mutlu ediyor”

Esnaf Mehmet Emin Masa, “Esnafların yeni yılla ilgili önceki yıllara nazaran daha bilinçli davrandığını, süslemelerden kaçındığını görmek Müslümanlar olarak bizi mutlu ediyor.” Dedi. Yılbaşı ve Noel`in kutlanmasının batı adeti olduğunu da belirten Masa, “İnşallah bir sonraki yıl ilginin hiç olmadığını görürüz.” ifadelerini kullandı.

Cadde üzerinde çaycılık yapan Rıdvan Balkaya da, “İşyerlerinde yılbaşına dair çok az hareketlilik görüyorum. Zaten bize ait olmayan bu alışkanlığın halk tarafından artık kutlanmıyor olması çok güzel.” diye belirtti.

Yılbaşında da günlük yaşantısına devam edeceğini ifade eden Balkaya,  “Her gün olduğu gibi çalışacağız, daha sonra evimizde namazımızı kılıp, ibadetimizi yaptıktan sonra uyuyacağız. Farklı bir şey yapmanın anlamı yok. Bugün de diğer günler gibi bir gün bizim için.” şeklinde konuştu. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir