• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bizler İnandığımız Gibi Yaşamak İstiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mustazaflarla Dayanışma Derneği (Mustazaf Der) Diyarbakır Şubesi öncülüğünde Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda düzenlenen "İnanca Saygı ve Başörtüsü`ne Özgürlük" mitingi selamlama konuşmalarıyla devam ediyor.

 

Zeynep Der Başkanı Avukat Sabiha Alpat Ateş, İHH Genel Başkan Yardımcı Gülden Sönmez, Doğruhaber Gazetesi Yazarlarından Sümeyye Ürük, Mustazaf Der Diyarbakır Şubesi Bayan Komisyon üyesi Azize Kaymaz, Ceylanpınar`ın Kanaat önderlerinden Muhammed Ali, Van Hak ve Özgürlükler Platform Üyesi İbrahim Almalı ve Diyarbakır`da başörtüsü mağduru Ece Nur Özel katılımcıları selamlamak için platforma davet edildi.
Milli Eğitim Bakanlığı`na seslenen İHH Genel Başkan Yardımcı Gülden Sönmez, velilerin öğrencilerini başörtüsüyle okula göndermek isteklerini söyledi.

 

Tesettür, Müslüman Kadının Kalesidir
Doğruhaber Gazetesi Yazarlarından Sümeyye Ürük ise konuşmasına Allah`a hamd ve katılımcıları selamlayarak başladı. Kürtçe olarak yaptığı konuşmasında "Bugün bu meydandan hak davamız olan "Tesettür" hakkımızı istiyoruz. Bugün sesimizi yükseltiyoruz ve Allah`ın ayetini okuyoruz. `Ey Peygamber! Mümin kadınlara söyle örtünsünler ve başörtülüleri yakalarının üzerine salsınlar. Allah gafur`dur, Rahim`dir.` Bu ayette Allah (c.c) nasıl örtünmemiz gerektiğini anlatıyor. Bizler Müslüman bir milletiz ve kimse örtümüzü yasaklayamaz. Allah`ın farzları çoktur, ama kafirler sadece örtüyle uğraşıyor. Çünkü örtünme kâfirlerin işine gelmiyor. Tesettür, Müslüman kadının kalesidir, Meryem`i bir iffettir. Gelin, tesettürün önemini bir kez daha anlayalım. Çocuklarımıza Kur`an-ı Kerim`i ve Hz Fatıma`yı öğretelim, anlatalım. Müslümanlar için Tesettür çok önemlidir, başımızın tacıdır" diye konuştu.

Örtümüzden Asla Taviz Vermeyeceğiz
Mustazaf Der Diyarbakır Şubesi Bayan Komisyon üyesi Azize Kaymaz, Zazaca yaptığı konuşmasında örtüden asla taviz vermeyeceklerini söyledi. Allah`ın emirlerinden başka bir emir tanımadıklarını belirten Kaymaz, bu sorunun bitmesi için temennilerde bulundu.

Bizler Sadece Allah İçin Örtünüyoruz
Zeynep Der Başkanı Avukat Sabiha Alpat Ateş, "Bizler 9 köyden kovulsak bile 10`nuncu köyde Allah`ın emirlerini yerine getirmeye devam edeceğiz. Biz ne kocamız için ve ne de diploma için örtünüyoruz, bizler sadece Allah için örtünüyoruz. Bu miting, inanç ve örtünün ünündeki engellerin kaldırılmasına vesile olur inşallah…"

Ece Nur Özel ise, yaşadıklarını anlattı. "İnancım gereği başımı örttüğüm için çok sevdiğim okuldan sürgün edildim, hem de sözde İnsan Hakları gününde…" dedi.

Tesettür, Bizim Değil, Allah-ı Teâlâ`nın Emridir
Ceylanpınar`ın Kanaat önderlerinden Muhammed Ali, "Tesettür, bizim değil, Allah-ı Teâlâ`nın emridir. Ahzap ve Nur sürelerinde bu farziyet açıkça ifade ediliyor. Allah-u Teâlâ hepinizden razı olsun" dedi.
Ayrıntılar gelecek…

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28042.jpg

M. Salih Keskin - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir