• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Değerlerimizi yozlaştıran kutlama ve gecelere tepki gösterelim”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da faaliyetlerde bulunan Erdemli İnsan ve Ahlaki Değerleri İnşa Derneği (Erdemliler-Der), yılbaşlarındaki gayr-i ahlaki kutlama ve devletin şans oyunları adı altında kumarı yaygınlaştırmaya çalışmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

İslami değerleri yozlaştıran, Müslümanların gelenek ve kültürel zenginliklerine zıt olan yılbaşı kutlamalarına karşı tepki koymanın önemli olduğunun belirtildiği açıklamada, devletin, şans oyunları ile kumarı meşru hale getirmeye çalıştığına dikkat çekildi.

“Allah`ın yasakladığı kötülüklerin alenen işlenir olması toplumu ifsat etti”

Aile değerlerini tahrip eden ve insan neslini ifsat eden bu tür kötü alışkanlıkları bertaraf etmek için İslami kimliğe sahip çıkmanın önemine vurgu yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye`nin Batılılaşma süreci ile birlikte içki, kumar gibi kötülükler hızla yaygınlaştı. Allah`ın yasakladığı kötülüklerin alenen işlenir duruma gelmesi toplumu ifsat etti, toplumun huzur ve mutluluğu kayboldu. Türkiye'de kumarın büyük kısmı devlet eliyle yapılmaktadır. Türkiye'de devlet, halka loto, toto, piyango gibi şans oyunları ile kumarı bir umut olarak pompalamaya çalışıyor ve bundan büyük meblağlar kazanıyor. Toto, iddia, sayısal loto, kazı kazan, at yarışları ve milli piyango ile milyonlarca insanı kumarın tutsağı haline çeviren devlet, her yıl binlerce insanın hayatına mal olan trafik kazalarının en önemli sebebi durumundaki alkol üretimini de tekel olarak sürdürmektedir. Toplumsal ahlaki çöküntünün sorumlusu olarak laik devlet, ifsadı ve fuhşiyatı bizatihi yaygınlaştırmaktadır. Neslimizi ifsat eden, aile değerlerimizi tahrip eden bu tür kumar ve kötü alışkanlıkları bertaraf etmek için ancak inanç değerlerimiz ve kimliğimize sahip çıkarak hedefe ulaşabiliriz. Bu nedenle başta duyarlı sivil toplum kuruluşları olmak üzere her Müslüman`ın, gücü nispetince ahlaki değerlerimizi yozlaştıran, geleneklerimize ve kültürel zenginliklerimize tamamen zıt olan bu tür kutlama ve gecelere karşı topyekûn tepkilerimizi ortaya koymalıyız.”

“Yılbaşı tatilinin kaldırılmasını talep ediyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın, başbakanlığı görevi sırasında söylediği, ‘Bizler, dindar nesil yetiştirmek istiyoruz.` söylemini hayata geçirmesinin istendiği açıklamada, “Erdemliler Derneği olarak; ifsat ve ahlaki yozlaşma için tesis edilmeye çalışılan yılbaşı kutlamaları olmak üzere şans oyunları, milli piyango, içkili toplu eğlencelere karşı tüm Müslüman halkımızı topyekûn seferber olmaya davet ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın, dini yaşamı dinamitleyen, toplumu ifsat eden bu tür kötü alışkanlıkları ve her türlü kumar oyunlarını yasaklamasını bekliyoruz. Yılbaşı eğlencelerinin resmi kurumlar aracılığı ile yapılmaması ve yılbaşı tatilinin kaldırılmasını talep ediyoruz.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir