• DOLAR 32.592
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2510.01
  • ...
‘`Yapılan saldırılar Komünizmin tezahürüdür``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak merkez Bahçelievler Mahallesinde ikamet eden HÜDA PAR üyesi Ahmet Osal PKK yandaşlarının Cizre'deki dindar Müslümanların evine yapılan silahlı ve molotoflu saldırıları değerlendirerek, İslami kesimlere yapılan bu tür saldırıların komünizmin birer tezahürü olduğunu belirtti.

30 yıldır bu Şırnak'ta olduğunu belirten Osal, kimseye zararının olmadığını milletin, sulhu ve beraberliği dışında kimseyle bir alıp vereceğinin olmadığını ifade etti.

‘`Bu olayları tasvip etmiyoruz``

Şırnak halkının  birbirini iyi tanıdığını  belirten Osal,``Biz bu olayları tasvip etmiyoruz. Biz onları milletvekili yapıyoruz belediye başkanı yapıyoruz muhtar yapıyoruz karşılığında hayasızlık ve terbiyesizlikten başka bir şey görmüyoruz bunlar milletin inancıyla oynuyorlar`` dedi.

‘`Eğer gerçek barış ve kardeşlik istiyorlarsa buyursunlar`` diyen Osal şöyle devam etti:  "Gelin dinimiz İslam ve yolumuz sünettullah desinler biz kardeşiz diyelim kardeşçe yaşayalım dinimizde buna müsait mademki barış ve kardeşlik taraftarıdırlar buyursunlar.. Ama Kur'an ve Sünnet ışığında yürümeye kabul etmezler ağızlarıyla barış taraftarıyız derler ama sadece lafları havada kalır`` ifadelerini kullandı.

Osal`ı saldırıdan dolayı ziyarette bulunan Şırnak HÜDA PAR İl Başkanı Abdullah Kılıç burada yaptığı açıklamada üyelerinin 2.kez molotoflu saldırıya maruz kaldığını belirterek, saldırıları kınadıklarını belirtti.

Bu saldırıların ilk olmadığını ifade eden Kılıç "HÜDA PAR`ın 2'inci yılında parti gönüllü ve üyelerine çok sayıda saldırılar olmuştur 10'dan fazla üyemiz şehit olmuştur. Biz bugüne kadar saldırgan taraf olmadık sadece savunma yapıyoruz`` ifadelerini kullandı.

"Referansımız İslam`dır``

PKK`nin neden hep partilerine iliştiklerine dair gelen sorulara da değinen Kılıç, partilerinin saldırıya uğramasının ve diğer partilerden tek farkları referanslarının İslam olmasından kaynaklandığını söyledi.

Açıklamasının sonunda kardeşlik vurgusu yapan Kılıç, hiç kimsenin kardeşliklerini bozmaya gücünün yetmeyeceğini belirterek sükunet çağrısı yaptı.

Merkez İlçe Başkanı Emcet Yalçın da burada yaptığı açıklamada ,Şırnak halkının bu tür olaylara layık olmadığını belirterek, halkın en iyi, en doğrusuna layık olduğunu ve ailelerden çocuklarına sahip çıkmalar çağrısında bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir