• DOLAR 32.515
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2433.38
  • ...
PKK, Erken İktidar Heyecanına Mı Kapılıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Hamza Yılmaz / Doğruhaber - “Olay hiç de sürpriz değildi” diyen Özcan, “Muhtemel gelişmelerin ilk ipuçlarına 6-8 Ekim tarihlerinde şahit olmuştuk.” dedi. Hükümetin de olası olayları tahmin ettiğini ifade eden Özcan, “Nitekim hükümet de aynı fikirde olmalı ki sürekli güvenlik konusuna vurgu yaptı ve yapıyor.” ifadelerini kullandı.

PKK`NIN YAPTIĞI ERKEN İKTİDAR HEYECANI

Cizre olaylarının bir çok nedene bağlı olduğunu dile getiren Özcan, en çok da PKK`nın hükümetle yürüttüğü görüşmeler neticesinde erken bir iktidar heyecanını kapıldığını ve bundan dolayı bu tür pervasızlıklara imza attığını dile getirdi. Özcan şunları yazdı:

“Cizre olaylarını mercek altına aldığımızda çeşitli nedenler sıralayabiliriz. Şehrin stratejik konumu, Suriye iç savaşının bölge üzerindeki yansımaları. PKK`nın hükümetle yürüttüğü görüşmelerde “erken iktidar” heyecanına kapılması ve ideolojik farklılıklara tahammülsüzlüğü. Müzakere sürecinde siyasi karar alıcıların endişeleri, mülki amir ve güvenlik bürokrasinin tutumu. Son olarak, Kürtler arası siyasi, ideolojik ve sosyal tarihsel ayrışma.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir