• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...

Genel merkezlerine 2014 yılı içinde toplam olarak yurt genelinde çoğu e-posta ile 10 bin 442 şikayet ve talep başvurusu olduğunu belirten Mustafa Göktaş, en fazla şikayetin akaryakıt pahalılığı, ardından cep telefonu vergileri ile elektrikteki kayıp kaçak bedeli için geldiğini bildirdi.

Göktaş, “En çok şikayet ve istekler içinde birinci sırayı ülkemizde tüketilen akaryakıtın pahalılığı ve akaryakıtta uygulanan vergilerin oranlarının yüksek oluşu, bu oranların indirilmesi ve akaryakıtın ucuzlaması için yapılan şikayet ve taleplerdir. Bu taleplerin tamamı 3 bin 876`dır. İkinci sırada cep telefonlarından alınan iletişim vergisi ve cep telefonlarındaki diğer vergilerin adaletsizliği ve bunun giderilmesi için yapılan başvuru ise 2 bin 415`tir. Üçüncü sırada ise elektrik de alınan kayıp kaçak bedeli, sayaç okuma bedeli gibi anlamsız bedellerin alınmaması ve iadesi hususunda 1325 başvuru olmuştur.” dedi.

BANKALAR DÖRDÜNCÜ SIRADA

Mustafa Göktaş, dördüncü sırada bankaların yer aldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bankalar kredi kartı aidatı uygulamasına türlü çeşitli yöntemlerle devam ediyorlar ve kredi kartı yıllık aidatının geri ödenmesi, kredi verilirken haksız kesilen paraların geri iadesi konusunda zorluk çıkarıyorlar. Bu hususta tüketici genel merkezimize şikayet ve talep için 1,043 müracaat olmuştur. Beşinci sırada ise meslek odalarına kayıt zorunluluğu ve oda aidatlarının yüksekliği sebebiyle yapılan uygulamalardır. Her biri birer tüketici durumunda olan meslek erbapları artık oda aidatı vermek istemiyoruz, mecburi kayıt olmak istemiyoruz. Bize yardam edin, derdimize derman olun şeklinde başvurularda bulunmuştur. Yurt geneli bu şekilde 961 başvuru olmuştur."

ÖZEL DERS VEREN ÖĞRETMENLERİN HAKSIZ KAZANÇLARI

Göktaş, dershane olayına son veren Hükümetin almış olduğu bu karardan sonra hızla gelişen özel ders verme (okul, özel hoca) çizgisinden şikayetçi olan, öğretmenlerin evde veya başkaca yerde kaçak göçek özel ders vermesi olayını dile getirerek, bu haksız kazanca son verilmesini isteyen, ayrıca bu eğitim şekline son verilmesini, eşit ve hakça bir eğitimin herkese sunulmasını isteyen, çocuklarının birer yarış atı gibi oradan oraya sınavdan sınava koşmasından bıkan veliler ve öğrencilerin yaptığı şikayet ve başvurusunun da 448 olduğu bilgisini verdi.

BEDELLİ ASKERLİK VE ZORUNLULUK MESELESİ

Yedinci sırada ise zaman zaman uygulamaya konulan bedelli askerlik için şikayet geldiğini söyleyen Göktaş, “Haksız ve usulsüz bir uygulama olduğunu, toplumun eşitlik ve hakkaniyet ilkesi ile örtüşmediğini, artık askerliğin zorunlu olmaktan çıkarılmasını, profesyonel ordunun geliştirilmesini isteyenlerin bizlere yaptığı değişik başvuru ve istemlerin sayısı ise 374`dür.” dedi. Göktaş, şikâyet ve başvuru hakkını kullanan illere bakıldığında ilk 10`da İstanbul, Eskişehir, İzmir, Antalya, Bursa, Kayseri, Konya, Trabzon Mersin ve Isparta`nın sıralandığını kaydetti.