• DOLAR 32.662
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2510.825
  • ...
Fatih`te 24 `Umut Yolcusu` Yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

9 Ekim 2011 tarihinde Zübeyde Hanım Mahallesi 1458 Sokak’ta bir gecekonduda çıkan yangında 7 mültecinin yaşamını yitirmesi, dikkatleri insan kaçakçılığı üzerine çekmişti. Hindistanlı ve Pakistanlı olduğu öğrenilen bu şahıslar evden çıkmaması için dışarıdan kilitlenen kapı nedeniyle kaçamamış ve dumandan zehirlenerek ölmüştü. Bu olaydan sadece 4 gün sonra da yine aynı ilçede 70 Burmalı mülteci Avrupa’ya sevk edilmeyi beklerken yakalanmış, gelecek hayalleri suya düşmüştü.

Polis ekiplerinin insan tacirleriyle mücadele ettiği bu günlerde bir ihbarı değerlendiren Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler Yavuz Selim Mahallesi Yavuz Selim Caddesi Bakkalzade Çıkmazı Sokak’ta bulunan iki katlı bir binanın giriş katındaki daireye baskın yaptı. Eve giren ekipler yaklaşık 30 metrekarelik evde Burmalı 24 mülteci buldu. Son derece pis ve sağlıksız koşullarda yaşamaya çalışan göçmenlerin iki ay gibi bir süredir aynı evde kaldığı ve Avrupa’daki gelişmiş ülkelere gitmeyi planladığı öğrenildi. Yapılan baskınla yaklaşık 6 bin 500 kilometre uzaklıktan gelip Avrupa’nın çeşitli ülkelerine gitmeye çabalayan bu insanların gelecek umudu da tükenmiş oldu. Üst aramasından geçirilen şahıslar Şehit Tevfik Fikret Erciyes Polis Karakolu’na gönderildikten sonra, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne sevk edildi.

KÖTÜ KOKULAR GELİYORDU
Apartmana çok sayıda kişinin girip çıktığını belirten çevre sakinleri, daireden kötü kokular gelmeye başladığını söyledi. Kendilerinin ve komşularının bu durumdan rahatsız olduğunu kaydeden Aysel Erik, “Yaklaşık 3 aydır burada çeşitli kişiler oturuyor. Ev sahibi, dairesini 4 ay önce kiraya vermişti. Biz ona herkese kiraya vermemesi gerektiğini söyledik. Ancak bizi dinlemedi. Sonuç da bu oldu.” ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, insan kaçakçılarını yakalamak için çalışma başlattı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir