• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
Tunus`ta seçimlere yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tunuslu seçmenler, ülkedeki devrimden 9 ay sonra yeni anayasayı hazırlamakla yükümlü Ulusal Kurucu Meclisi belirlemek için yapılan seçimlerde sabahın erken saatlerinden itibaren sandıklar önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Sandıkların kurulduğu okul binalarının önünde oy sırası bekleyen Tunusluların, tarihlerinin ilk özgür seçimleri için heyecanlı oldukları gözlenirken, sandık yetkilileri, seçimlerin düzen içinde geçmesi amacıyla çaba sarf ediyor.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı seçimlerde sandıklarda oy verme işleminin nasıl yapılacağını anlatan posterler asıldı, oy kullananların parmaklarına siyah mürekkep sürüldü.

Başkent Tunus`ta sükunet içinde geçtiği gözlenen seçimlerde oy kullananlardan, Beşir Bin Abidin, ilk kez özgür ve objektif bir şekilde oy kullanabilmekten gurur duyduklarını ve Allah`a şükrettiklerini söyleyerek, "Seçimleri iyi olan, hak eden kazansın" dedi.

Fuad Hamza isimli bir başka seçmen de bunun Arap dünyasına bir örnek olduğunu belirterek, ülkesinin bu yolda Türkiye`nin deneyimlerini yaşamasını umduğunu söyledi. Tunuslu seçmen, seçimlerin şimdilik sükunet içinde geçtiğini ve tüm kurallara uyulmasını beklediğini ifade etti.

Naciye isimli bir başka seçmen de seçimlerin iyi bir şekilde ve sükunet içinde geçmesini dilediğini belirterek, "İlk kez özgürlük için bu şekilde oy kullanıyoruz" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir