• DOLAR 34.236
  • EURO 37.517
  • ALTIN 2877.029
  • ...
SON DAKİKA
Cizre`de yaşanan olaylar ile ilgili skandal gibi açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün gece saat 03.00 sıralarında Şırnak Cizre ilçesi Nur mahallesine uzun namlulu ağır silahlar ile saldıran PKK`lilerin birçok kişiyi yaraladığı ve 65 yaşındaki Abdullah Deniz isimli şahsı ise katlettiği belirtildi.

Olay yerinden İlke Haber Ajansına ulaşan mağdurlar dün akşamdan bu yana saldır altında olduklarını, defalarca polisi aramalarına rağmen hiçbir şekilde olaylara müdahale edilmediğini belirterek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdiler.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren görgü tanıkları, yaşadıkları olaylar hakkında şunu söylediler:

“Saldırılar dün gece saat 03.00 sıralarında bu yana devam ediyor. Defalarca polise haber verdik ancak şu ana kadar bir müdahale yok. Son olarak 3 evin içindekilerle beraber yakıldığına şahit olduk. Zorda olsa yakılan evlerde bulunan çocuk ve kadınları çıkarabildik. Açılan ateş sonucunda 65 yaşlarındaki Abdullah Deniz`in silahla vuruldu ancak hastaneye yetiştiremediğimiz için şehit oldu. Yaralılar var ancak hiçbir şekilde müdahale edemiyoruz. Şu saat itibariyle (12.00) halen silahlı saldırılar yaşanıyor ve polis müdahalesi yetersiz kalıyor.” diyerek,  olayların bu noktaya gelmesinin tek sebebinin polisin olaya geç müdahale etmesi olduğunu söyledi.

7 saattir devam eden saldırılara niçin geç müdahale edildiği ile ilgili soru cevapsız

Konu ile ilgili olarak kendisine ulaştığımız Şırnak valisi Hasan İpek ise, yaşananları, yapacakları bir basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaşacaklarını belirterek yaşanan olaylardan net olarak bir haberlerinin olmadığı izlenimi verdi.

Dün gece saat 03.00 sıralarından bu yana devam eden saldırılarda evinde katledilen 65 yaşındaki Abdullah Deniz`in katledildiğinden haberinin olmadığını belirten Vali İpek, polisin saat 10.30 itibariyle müdahale ettiğini söyledi ancak 7 saattir devam eden saldırılara niçin geç müdahale edildiği ile ilgili soruyu ise cevapsız bıraktı.

3 ev yakıldı bir kişi katledildi valinin haberi yok

Cizre`de yaşanan saldırılarda 3 evin yakılması ile ilgili bilgileri iddia olarak değerlendiren ve çıkan yangınların Molotof ateşi olduğunu söyleyen Vali İpek, güvenlik güçlerinin bölgeye henüz gittiklerini ve kendilerine yönelik yaşanacak bir silahlı saldırıda kesinlikle cevap verileceğinin de altını çizdi.

Konu ile ilgili olarak aradığımız ilçe Jandarma Komutanlığından bir yetkili ise konu ile ilgili olarak kendilerinden hiçbir şekilde bir yardım talebinden bulunulmadığını belirterek, “olayın yaşandığını şu anda (saat 10.00 itibariyle) sizden duyuyorum” şeklinde konuştu.

Paralel yapı PKK ilişkisi mi?

Saldırıların  dün gece saat 03.00`ten bu yana devam ettiğini ve saldırılar sonucu bir kişinin katledildiğini söylediğimiz yetkilinin olayla ilgili konuşmak istememesi ve olayı şu saate kadar duymadığını söylemesinin yanı sıra Vali Hasan İpek`in Rehber TV`ye verdiği demeçte olayın kendisine saat 09.15`te haber verildiğini söylemesi ise Cizre`de sık sık gündeme gelen Paralel yapı PKK ilişkisi mi? sorularını akla getirdi.

Konu ile ilgili olarak Valiliğin yapacağı basın açıklaması bekleniyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir