• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Müteessir Olmayın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz. İsa (a.s) `ya inananlara yapılan bu kadar zulme rağmen dinlerinden dönmüyorlar. Tıpkı istiklal mahkemeleri gibi `seyyar` mahkemeler kuruluyor, Hz. İsa (a.s) `ya inananlara akıllara durgunluk veren cezalar veriliyor. Delil toplamaya gerek duymayan hakimler İsevilere dinlerinden dönmelerini teklif ediyorlar ama nafile...

İmanın tadını alan İseviler her türlü zulme rağmen gizli mekanlarda toplanıyor ve Allah`ın ayetlerini öğrenip hayatlarına geçirmeye çalışıyorlar. İnananların önünü alamayan Roma senatosu Hz. İsa (a.s) `ya inananları tıpkı nemrutun Hz. İbrahim (a.s)`i ateşe attığı gibi şehrin ortasında yakma kararı alıyorlar. Alınan karara göre İsevi olanlar herkesin gözü önünde şehrin ortasında yakılacak ve üç gün boyunca cesedi şehrin ortasında bekletilecek. İnananların sayısı artınca Romalıların zulmünün şiddeti de artmaya başlıyor. Ama yapılan bu kadar zulme rağmen bir süre sonra roma imparatorluğu Hıristiyanlığı resmi din olarak kabul ediyor.
 

Aradan asırlar geçmesine rağmen inananlara yapılan zulümler devam ediyor. Dün Plutunyos Santusları diri diri yakan zihniyet bugün Fikret Bayramları ceza evlerinde ölüme terk ediyorlar. Tarih gösteriyor ki Müslümanlar diri diri yakılsalar da ölümlere terk edilseler de inançlarından taviz vermiyorlar. Her zaman zafer Roma İmparatorluğunda olduğu gibi inanan muttakilerin oluyor.

 

Ey İslam davasına hizmet eden kardeşlerim! Müteessir olmayın eğer gerçekten Allah (c.c) `ın kitabına hep birlikte sımsıkı sarılırsak zafer çok uzak değil. Hz. İsa (a.s) buyurduğu gibi: "Karanlıkta dile getirmekten çekindiğiniz hakikat bir gün aydınlıkta işitilecek ve gizli mekanlarda öğrendiğiniz bu inancı bir gün çatılardan haykıracaksınız."

 

Mesut Gözlü / Erzincan - Yaş: 24

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir