• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
Diziler Ve Bakış Açısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Değerli Kardeşlerim!
Hayatımıza ve bize değer kazandıracak, ufkumuzu açacak o kadar çok şey varken medyanın bize empoze etmek istediği şeyleri dizi yoluyla aktarması şüphesiz onun istediği bir yöntemdir.
 

Bakıyorum da biz toplum olarak Televizyonu çok seven bir toplumuz. Bu bizim az kitap okumamızdan kaynaklanıyor.
Televizyonun elbette iyi yönleri vardır. Fakat toplumun değerlerine, inançlarına ters düşen şeyler çok fazladır. Şu bilinmelidir ki; bir şeyin zararları yararlarından fazla ise o şey mübah olmaz. Öyle ise bize mübah olmayan şeyleri izlememeliyiz. Çünkü televizyon en önemli kitlesel iletişim aracadır. Bu yüzdendir ki; dizilere bakış açımız İslami bir bakış açısı olmalı. Yakın zamanda o kadar çok dizi yayınlanıyor ki; bunları saymak bile mümkün olamıyor.
 

Değerli Müslüman Kardeşlerim!
Dizilerde Topluma empoze edilmek istenen kesinlikle ve kesinlikle bizim değerlerimize ters düşmektedir.
Eğer dikkatli izlersek iki konu işlenmektedir.
Birincisi: Cinsellik
İkincisi: Aldatmak
 

Mesela: Medyanın çok övdüğü dizilerden bir tanesinde karısı eşini yeğeniyle aldatıyor. Sonra Kanuni Sultan Süleymanı sadece cinsellik yönünü ele alan ve kanuniyi içki, eğlence meraklısı olan bir padişah olarak ele alıyor. Ki öyle değildir.
Böylece toplumumuzun değer yargılarını ayaklar altına almak; Kızlarımızı, gençlerimizi dizilerle, flimlerle kandırmaktır.
Onların oyununa gelmemeliyiz.

 

Değerli Müslüman Kardeşlerim!
Bizim televizyona bakış açımız her zaman farklı olmalı. İslami kanalları, İslami diziler ve İslami flimler olmalı. Çünkü hayatımızda küçük bile olsa bazı şeylerin değişmesi büyük adımlara sebebiyet verebilir. Çünkü Müslüman ‘Boş şeylerden yüz çevirendir.’ Bu onun Kur’an-ı Kerimde zikredilen özelliğindendir. Eğer Müslümanca yaşamak ve hayatımızı ona göre şekillendirmek istiyorsak; değerlerimizi, inançlarımızı hiçe sayan dizi ve flimleri izlememeliyiz.
 

Özellikle hanım Kardeşlerimiz buna çok dikkat etmeli. Toplumu değiştirecek olan Ailedir. Aileyi de değiştirecek olan şüphesiz Annedir. Annelerin bu konuda daha duyarlı, daha seçici olması gerekir.
 

Bu Müslüman bir annenin başlıca görevi olmalı. Eğer dünyada ve Ahirette saadet istiyorsak öncelikle bunlara dikkat etmeliyiz. Toplumumuzun daha bilinçli bir toplum olması duası ile... Selam ve Dua’ ile

 

Sümeyye Ayaz / İstanbul – Yaş: 30

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir