• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Deli Dumrul Vergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Deli dumrul vergisine vardı çok eskilerde. Nerden çıktı? Bu deli dumrul Güncelemesi. Alışmıştık %18 kdv ve % 25 özel tüketim vergisi derken iyi alışmıştık takır, takır ödüyorduk 100 kuruşluk konuşmaya 43 kuruş vergi ödemeye devam ediyoruz. 1999 yılında Deprem sonrası hayatımıza giren özel tüketim vergisi 12. yaşına kutluyor. Bu gidişle bir asırı bulacak.
Şimdilerde deli birinin kuyuya attığı güncelleme ile yaşamaya başılayacağız. Ne deniliyor fiyat ayarlaması, kur farkı, değişen piyasa koşulları, güncelleme bu yeni çıktı bir kaça yıl ve yüzlerce zammın ardından daha yeni bir sözcük üretilecek acaba Türk Dil Kurumu ne der? onu bilmiyoruz. Akıllara ziyan, ceplere felaket olan bu zam ilk hafta sıkıntı yapar söylenti olur kalbe, böbreğe, akcigere iyi gelmez aksi bir durum görüldüğünde doktorunuza başvurmanız ve ek muayene ücreti mutlaka ödemeniz önerilir. Yazımı H.z Nuh ( a.s ) dönemine ilişkin bir rivayetle bitiriyorum. H.z Nuh ( a.s ) kavmine ahirzaman da insanların ömrünün kısa olacağından bahsetmiş ve kavmi:
 

-Ya H.z Nuh ( a.s ) 800 yıl mı? yaşayacaklar mı? diye sormuş?
-H.z Nuh ( a.s ) çok daha kısa olacak demiş.
-Kavmi 700, 600, 500 200 diye tekrar sorunca
-H.z Nuh ( a.s ) onlar cevaben 100 den daha kısa olacak demiş.
-Kavmi onlar evde mi yapacaklar mı? diye sormuşlar.

Şimdi sizlere sorarım H.z Nuh ( a.s ) ve kavmi, bizlerin Kooperatif, kredi ve borç ile ev yaptığını bilselerdi ne derdi? Birde deli dumrul vergisi yada yeni ismiyle güncelleme zamlarını duysaydılar hakkımızda ne düşünürlerdi? Vergilerin adil olduğu ve yerinde kullanıldığı temel tüketimin özel tüketim algısından çıkarıldığı bir zamanın hayaliyle. Allaha Emanet Olun

 

Seyit Tek / Adıyaman – Yaş: 26

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir