• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Gençler, `Her devrim sabah namazıyla başlar` sloganıyla Ulucami`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelindeki birçok ilde düzenlenecek olan "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" etkinliği Pazar günü (yarın) Ulu Cami`de düzenlenecek.  

Etkinlikte Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve halen  zindanda olan birçok mazlum Müslüman için dua edilecek.

Gaziantep`teki etkinlik ile ilgili bilgi veren etkinlik koordinatörü Yunus Berk, “Her devrim sabah namazıyla başlar” sloganıyla gençler olarak Gaziantep Ulu Cami`de bir araya geleceklerini belirterek, dünyanın dört bir tarafında zulme uğrayanların, hep Müslümanlar  olduğunu söyledi.

“Artık birilerinin bir şekilde sesini çıkartması gerekiyor”

Müslümanların artık seslerini yüksek bir şekilde yükseltmesi gerektiğini vurgulayan Berk, “Dünyanın dört bir tarafına baktığımızda özellikle Ortadoğu`da zulme uğrayanlar hep Müslümanlar ve ülkemizde de aynı durum söz konusu. Artık birilerinin bir şekilde sesini çıkartması gerekiyor. Bu yaşanan zulme dur demesi gerekiyor. Artık bu yaşanan acıların dinmesi gerekiyor. Biz de gençler olarak Türkiye genelinde ve şehrimizde genç kardeşlerimizle bir araya gelerek, sesimizi duyurmak istiyoruz. Dünyanın tüm Müslümanları ve Mısır`da darbe ile devrilen Muhammed Mursi için dualar edeceğiz. Muhammed Mursi, halk tarafından seçilen bir Cumhurbaşkanı idi. Fakat sözüm ona demokrasiden dem vuranlar, meşru ve halk tarafından seçilen Muhammed Mursi`yi darbe ile indirdiler. Fakat baktığımızda çok basit şeyler için sesini çıkaranlar, ne yazık ki bu duruma sessiz kaldı.” dedi.

“Müslümanlar hep zindanlara atılarak unutuldu”

Berk konuşmasının devamında, “Türkiye ve Katar`da halkların sesi yükselmiş olsa da, bu ülkelerin dışında diğer ülkelerden pek de bir ses çıkmadı. Şu an askeri darbe ile Mursi`den görevi alan despot rejim ise, istediğini cezaevine atıyor. İstediği Müslüman`a idam cezası veriyor. En son 529 kişiye idam verildi. Yine Bangladeşte Cemaat-i İslami lideri idam edildi. Ortadoğu coğrafyasına baktığımızda durum aynı ve ülkemizde Hizbuttahrir, Vasat, Hizbullah davasından Müslümanlar hep zindanlara atılarak unutuldu. Yine Yakup Köse otobüste evine giderken tutuklandı. Hatta tutuklayan polisler ‘Seni kim kurtarabiliyorsa kurtarsın.` demişler.  Yine Salih Mirzabeyoğlu 16 yıl cezaevinde tutuldu. Bu gün nereye bakarsak bakalım, zulme uğrayan haksızlığa uğrayanlar Müslümanlardır.”diye konuştu

Yapılacak etkinlik hakkında da bilgi veren Berk, “Bizde ‘Her devrim sabah namazıyla başlar` sloganıyla Gaziantep Ulu cami`de gençler olarak bir araya geleceğiz. Sabah namazının ardından bir sahabenin hayatı anlatılacak. Tüm mazlum ve Mustazaf Müslümanlar için dualar edilecek. Son olarak cami avlusunda bir basın açıklaması yapılacak. Bu vesileyle Müslümanların sesi olmak için  tüm genç kardeşlerimizi bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir