• DOLAR 32.565
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2431.773
  • ...
`Çocukların Örtünmesinden Rahatsız Oluyorlar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Başörtüsünün bir bayrak olduğu belirtilen açıklamada, "Çünkü başörtüsü meselesi inançlarımıza değerlerimize yönelik saldırı, baskı ve yasakların sembolü… Tarafların her ikisinin gözünde de o bütün değerleri ifade etmekte, onların sembolü ve şiarı olmaktadır. Yasaklayanlar da bunun bilincindedir; mücadelesini verenler de… Mecliste, bir bayan vekilin özel durumu ile alakalı çözüm üretmek için meydana gelen mutabakat yine başörtüsü engeline takıldı. Taraflar, bir vekilin şahsi sorununu çözmek için mutabakata ulaşmışken Müslüman halkın sorunu hususunda bir türlü uzlaşamıyorlar. `Örtü fobisi` diye nitelendirebileceğimiz bu korkuyu, anlayabilmek için Türkiye tarzı bir toplumda yaşamak gerekir. Her şeyi kendine has olacak. Değerleri, korkuları, yasakları, rüyaları… Bu denli bir korku ve bu denli bir düşmanlık hiçbir şekilde izah edilemez. Savsaklamak ve ertelemeyi bir çözüm yolu olarak göstermek de ayrı bir fobidir. Kimden niçin nasıl korkuluyor anlaşılamamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

İlkokul Çağındaki Çocukların Örtünmesinden Bile Rahatsız Oluyorlar
İlkokul çağındaki çocukların örtünmesinden bile rahatsız olduklarını belirtilen açıklamada, "Çünkü onlar haktan rahatsız oluyorlar. Çünkü onlar hakikatten rahatsız oluyorlar. Çünkü onlar ışıktan rahatsız oluyorlar. Her şeyi çözümlemeyebilmek için mutabık kalıyorlar ama iş inançlarımızdan ve değerlerimizden kaynaklanıyorsa her bir taraf kendince fobilerini ortaya koyuveriyor. İşin ucu başörtüsüne dayanıyorsa tüm çözümler birden iptal ediliveriyor. Allah`tan korkun! Allah`ın emirlerini yasaklamaktan korkmuyorsunuz da; onun emirlerini yerine getirmekten mi korkuyorsunuz?" denildi.

Tek Yol Direniştir
Zalime karşı kullanılabilecek en etkili ve tek yolun direniş olduğu belirtilen açıklamada, "İsrail, Hamas arasındaki esir takası üzerinden değişik yorumlar yapılmakta. Yorumlar ne olursa olsun, görünen o ki: Direniş zalime karşı kullanılabilecek en etkili ve tek yoldur. Lübnan direnişinin açtığı esir alma yolu Hamas`ın bu büyük zaferi ile zirve yapmıştır. Silahlı mücadelede elde edilen başarılar masa başında da elde edilmeye başlanmış direniş kararlılığını ve üstünlüğünü bir kez daha ortaya koymuştur. İsrail bundan sonra atacağı her adımda daha güçlü bir direnişle karşılaşacak ve adımlarının bedellerini ödeyecektir!" ifadeleriyle açıklama sona erdi.

Emrullah Araz - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir